Vecumnieku novadā notiks diskusija par bēgļu uzņemšanu

© Scanpix

Sestdien, 17.oktobrī, plkst.10 Vecumnieku kultūras namā notiks sapulce par bēgļu uzņemšanas jautājumiem, kurā piedalīsies gan biedrības "Antiglobālisti" pārstāvji, gan pašvaldības pārstāvji, kas plāno informēt iedzīvotājus, taču norobežojas no paziņojumiem, ka sapulcē kaut ko izlems pašvaldības vārdā.

Saskaņā ar pašvaldības informāciju šis pasākums ir saskaņots kā diskusija, kurā novada iedzīvotāji aicināti uz sarunu par iespējamo patvēruma meklētāju uzņemšanu un izmitināšanu Latvijā un Vecumnieku novadā. Pašvaldībā sapulce saskaņota kā iedzīvotāju iniciatīvas grupas un Vecumnieku novada pašvaldības organizēta.

Savukārt biedrības "Antiglobālisti" vadītājs Andris Orols ar saukli "17.oktobrī pirmā pašvaldība pati lems imigrantu jautājumu!" publiski izplatījis paziņojumu, ka Vecumnieku kultūras namā, "neskatoties uz Briseles un mūsu pašu valdības nodomiem, Vecumnieku novada iedzīvotāji sapulcēsies un paši lems - viņi grib vai negrib uzspiesto bēgļu (imigrantu) uzņemšanu savas pašvaldības teritorijā".

"Šī ir pirmā pašvaldība, kuras iedzīvotāji ir izrādījuši aktivitātes projekta "Stop masu imigrācijai!" laikā. Oktobrī līdzīgi kolektīvie iesniegumi tiks iesniegti Rīgas un, iespējams, dažās citās pašvaldībās," teikts paziņojumā.

Vecumnieku novada domes priekšsēdētājs Rihards Melgailis ("Reģionu alianse") savā skaidrojumā norobežojas no biedrības "Antiglobālisti" apgalvojumiem. Viņš aģentūru LETA informēja, ka šī sapulce ir pašvaldībā saskaņota un pašvaldība tajā piedalīsies un informēs iedzīvotājus par tās iespējamo rīcību saskaņā ar spēkā esošo likumdošanu, kas attiecas uz pašvaldībām, taču pašvaldība šajā sanāksmē nekādus lēmumus nepieņems.

Latvijā

Latvijā šogad septembra sākumā kopējie nodokļu parādi, ieskaitot aktuālos, apturētos parādus un atmaksas termiņa pagarinājumus, bija 842,636 miljoni eiro, kas ir par 1,2% mazāk nekā mēnesi iepriekš un par 2,3% mazāk nekā gada sākumā, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) dati.

Svarīgākais