Uztura noslēpumi

3.apr 2019
Kanēlis Latvijas virtuvē ir populāra garšviela konditorejas izstrādājumu, desertu pagatavošanai. Mazāk cilvēku zina, ka šī aromātiskā garšviela labi sader arī ar vistas un cūkgaļas ēdieniem, bet tas, ka kanēli iegūst no kanēļkoka mizas Indonēzijā, Šrilankā, Ķīnā un citviet pasaulē, aizvien daudziem ir pārsteigums.
3.apr 2019
«Raugoties gada griezumā, parasti par diētām daudzi sāk runāt pavasarī, kad gatavojas peldkostīmu sezonai, tad arī sporta zāles piepildās ar cilvēkiem. Vasarā varbūt mazāk par to domā, bet jautājums atkal aktualizējas, kad tuvojas Ziemassvētki un jāvelk mazā melnā kokteiļkleita,» savos vērojumos dalās dietoloģe Lolita Neimane.
2.apr 2019
Apspriežot kādas diētas efektivitāti, pirmais jautājums parasti ir par to, cik kilogramus un cik ilgā laikā tā palīdz «nomest». Šķiet, katram diētu fanam jāiziet cauri brīnumu gaidīšanas, svara zaudēšanas un drīzas atgūšanas fāzei, lai saprastu, ka nedrīkst ignorēt diētas ietekmi uz veselību un tās spēju vai nespēju dot organismam visas vajadzīgās uzturvielas.
2.apr 2019
Cilvēks, kurš iecerējis padarīt savus uztura paradumus veselīgākus, vēlas noskaidrot ne vien to, ko un cik, bet arī – kad vislabāk ēst. Būtu jau lieliski, ja varētu saņemt vienu standarta priekšrakstu, kas derētu visiem – brokastis tikos, pusdienas tikos, vakariņas atkal tikos un tikos.
2.apr 2019
Lai gan gada sākumā vairumam pārtikas produktu Latvijā cenas ir pieaugušas, šā gada turpmākajos mēnešos tām ir tendence saglabāties esošajā līmenī, prognozēja Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) Lauksaimniecības tirgus veicināšanas daļas vadītāja Ingūna Gulbe.
1.apr 2019
Olga RAJECKA, dziedātāja: – Mēs neesam mūžīgi, mēs nekļūstam jaunāki – dzīve iet uz priekšu, un ik dienu viss mainās. Mainās hormoni, vielmaiņa sāk darboties lēnāk, un jo īpaši sievietēm vienā brīdī pienāk tie jocīgie laiki, kad tu nesaproti, kas ar tevi notiek – kāpēc kļūsti apaļāka pat tad, ja tev ikdienā ir fiziska slodze.
31.mar 2019
Latvijā pircēji ir ļoti pragmatiski un produktus izvēlas pēc to kvalitātes un cenas attiecības, kā arī ražošanas procesa un produkta sastāva, sacīja Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijas izpilddirektors Noris Krūzītis.
28.mar 2019
Graudaugu pārslas brokastīs jau kļuvušas par tradīciju daudziem cilvēkiem. Bet – cik labi mēs orientējamies sortimentā un vai protam izvēlēties veselīgākos variantus?
27.mar 2019
31 gadus vecais Pīters nolēma aizvest savu divus gadus veco meitiņu Evu uz KFC ēstuvi Soutportā, netālu no Liverpūles Lielbritānija. Drīz vien ģimenes maltīte pārvērtās murgā, kad vīrietis meitas frī kartupeļos atrada tabletes, vēsta britu medijs "Mirror".
26.mar 2019
Fitnesa treneris un Rimi Labākai dzīvei eksperts Kārlis Birmanis uzsver:  galvenais, kas jāņem vērā, izvēloties ēdienkarti – lai uzturu veidotu vienkārši un dabiski jeb, kā saka Kārlis Birmanis, “patiesi” produkti: dārzeņi, graudaugi, gaļa un zivis, iespēju robežās izvairoties no pusfabrikātiem un nezināmas izcelsmes piedāvājumiem ēdnīcās.
24.mar 2019
Kā nodrošināt efektīvu produktu uzglabāšanu, iesaka pavārs Normunds Baranovskis.
23.mar 2019
Uztura speciāliste, veselības zinātņu maģistre uzturzinātnē Liene Sondore uzsver: izvērtē rūpīgi, kas ir tās lietas, no kurām plāno atteikties. Vēlies mazāk ēst cukuru, miltu produktus, saldumus, nelietot alkoholu?  Kā to izdarīt? Sastādi sarakstu ar lietām, ko vēlies mainīt. Piemēram, neēst kviešu miltus un bulciņas. Uzraksti uz lapas, kā rīkosies, ja būs nepārvarama kāre pēc šiem produktiem. Ar ko Tu tos aizstāsi. Kā tu pateiksi sev nē?
20.mar 2019
Sertificētā uztura speciāliste Svetlana Aleksejeva skaidro: „Bērnam, jo īpaši līdz viena gada vecumam, ir nepieciešams ūdens, kas ne tikai atbilst higiēnas pamatstandartiem, bet arī ir noteiktiem parametriem atbilstošs: tajā jābūt zemam sulfātu, nātrija un fluorīdu saturam.”
18.mar 2019
Lai pagatavotu neticamu gardus desertus, tev nevajadzēs izmantot lērums sastāvdaļu un ilgu laiku pavadīt virtuvē. Smelies iedvesmu mūsu apkopotajās desertu idejās un nebaidies eksperimentēt!
18.mar 2019
Kristīgās pasaules pārstāvji jau sākuši ievērot lielo gavēni, kas ilgs līdz Lieldienām, bet ziemas aiziešana un pavasara atnākšana ir īpaši labs laiks, ko ikviens var izmantot, lai veiksmīgi veiktu vai nu ģenerāltīrīšanu ķermenī, vai tikai mazas pārmaiņas.
9.mar 2019
Iedzīvotāji pusdienām sabiedriskās ēdināšanas iestādēs tērē vēsturiski lielākās naudas summas, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.
9.mar 2019
"Youtube" blogeri "InTheKitchenWithKate" izmēģina našķus no Latvijas. Noskaties, vai tie viņiem garšo! Video ir angļu valodā.
8.mar 2019
Samazinātās pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi 5% apmērā gaļai, zivīm, olām un pienam Latvijā būtu jāievieš jau nākamgad, piektdien biedrības "Zemnieku saeima" ikgadējā kongresā sacīja zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK).
7.mar 2019
Viena no kļūdām, ko visbiežāk pieļauj vecāki attiecībā uz bērnu barošanu, ir pārāk agra vai, tieši otrādi, pārāk novēlota pāreja no zīdaiņu uztura uz pārtiku, ko lieto visa ģimene. Kā izvēlēties piemērotu brīdi, kad mazo sēdināt pie galda kopā ar citiem, stāsta uztura speciāliste, veselīgas ēšanas eksperte Olga Ļubina.
photo_camera
28.feb 2019
Jebkura sieviete ikvienā vecumā vēlas labi justies gan iekšēji, gan ārēji. Lai vairotu skaistumu, jāzina vairāki skaistumkopšanas knifiņi. Ieskaties 6 theodysseyonline.com sagatavotajos padomos, lai katru dienu spētu justies laimīga, starojoša un daiļa.