Pētījums atklāj pārsteidzošu faktu par burgeriem

© pixabay

Izrādās, lai pagatavotu burgeru, nepieciešami nedaudz vairāk nekā 1741 litrs ūdens, atklāts ASV ģeoloģijas pētījumā par ūdens daudzumu dažādos produktos.

Lai iegūtu 400 gramus apstrādātas liellopu gaļas, nepieciešami teju 7 litri ūdens. Kā norāda portāls "Healthy", šo daudzumu veido ganību apūdeņošana, no kurām liellopi barojas un to dzeramais ūdens, kā arī ūdens, ko izmanto gaļas apstrādē.

Vides aizstāvji tādēļ iesaka labāk izvēlēties gaļas burgera vietā kādu veģetāru alternatīvu.

Portāls "Impossible" aprēķinājis, ka veģetāra burgera pagatavošanai izmantots līdz pat 87% mazāk ūdens, par 96% mazāk apstrādājamās zemes un par 89% mazāk izplūdes gāžu.

Dīvaini

Pāvests Francisks 15. decembrī dosies uz Vidusjūras salu Korsiku, kārtējo reizi apmeklējot Franciju, izvairoties no galvaspilsētas un visas greznības, un protokola, kas pavada kārtīgu valsts vizīti, vēsta aģentūra “Associated Press”.

Svarīgākais