Radoši veidi, kā šogad izgreznot piparkūkas

© Ekrānuzņēmums no YouTube/Craft Factory

Kāpēc gan šogad aprobežoties ar ierastajām piparkūku formiņām, ja bez piepūles iespējams radīt telpiskākas figūras? Pats process nav sarežģīts, taču rezultāts noteikti izpelnīsies paša un citu sajūsmu. Skat, cik vienkārši ir izveidot piparkūku vīriņu un egli, kas būs ne tikai apēdami, bet kalpos arī kā svētku dekori.

1. Piparkūku vīriņš

Lai pagatavotu telpisku piparkūku vīriņu, nepieciešams:

  • piparkūku mīkla
  • piparkūku vīriņa forma
  • folijs
  • piparkūku glazūra
  • Ziemassvētku karameļu nūjiņas
Vispirms ar mīklas rulli izrullē mīklu. Noteikti nepārcenties un mīklu neveido pārāk plānu, lai piparkūku vīriņš neizjuktu. Mīklai jābūt vidēja biezuma.

Tad ar formas palīdzību izveido piparkūku vīriņu mīklas veidnes.

Ekrānuzņēmums no YouTube/Craft Factory

Ar pirkstu nedaudz pieplacini piparkūku mīklas vīriņa rokas, lai tās būtu plānākas un locītos. Taču uzmanies, lai rokas nenotrūktu.

Ekrānuzņēmums no YouTube/Craft Factory

No folija papīra izveido nelielu trubiņu, ko ievietosi starp piparkūku mīklas vīriņa rokām. Uz piparkūkas mīklas vīriņa šķērsām novieto folija caurulīti un tad ap to apvij vīriņa "rokas".

Ekrānuzņēmums no YouTube/Craft Factory

Tad novieto piparkūku mīklas vīriņus uz pannas un liec cepeškrāsnī uz 15 minūtēm 180 grādos.

Ekrānuzņēmums no YouTube/Craft Factory

Kad piparkūkas gatavas, izņem tās no krāsns un atdzesē. No piparkūku vīriņa "rokām" izņem folija trubiņu un ievieto tur karameļu spieķīti, kas raskturīgs Ziemassvētku laikam.
Ar piparkūku glazūru uzzīmē vīriņam seju un podziņas.

Ekrānuzņēmums no YouTube/Craft Factory

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Virtuvē

Rudens ir īstais laiks, lai virtuvē radītu brīnumus no sezonas augļiem un dārzeņiem. Āboli, ķirbis un bumbieri ir labi pazīstami ikvienam, taču tie slēpj daudz vairāk iespēju nekā ierastie ievārījumi vai kompoti. Mazliet drosmes, un tradicionālā ievārījuma burka pārvēršas par kulināru piedzīvojumu – saldā un pikantā saspēle rada garšas, kas pārsteigs gan ģimeni, gan viesus. Ar receptēm dalās “Martha Stewart”.

Svarīgākais