Dietoloģe lauž mītu par apstrādātu pārtikas produktu ietekmi uz veselību

© pixabay

Cilvēkiem ir priekšstats, ka termins "apstrādāts produkts" nozīmē, ka produkts apstrādes procesā zaudē savas vērtīgās uzturvielas. Taču izrādās, ka tā nebūt nav.

Uztura speciāliste Eimija Gorina portālam "The Healthy" norāda, ka ne visi apstrādātie produkti ir "slikti", jo liela nozīme ir tam, cik lielā mērā tas apstrādāts.

Kā piemēru, dietoloģe min tomātu gatavošanu. Gatavošanas procesā, palielinās tomātu likopēna biopieejamība, kas cīnās ar vēža šūnām.

Vairāki pētījumi pierādījuši, ka brokoļu sautēšana palielina antioksidantu daudzumu tajos, padarot tos vēl veselīgākus.

Arī vīnogu pārvēršana sulā veicina tajās esošo vērtīgo uzturvielu un vitamīnu aktivitāti (ja vīnogas mīcītas kopā ar to mizu un kauliņiem). Šādi vīnogās esošās sirds veselības un imūnsistēmas veicinošās uzturvielas kļūst mums vieglāk uzņemamas.

Svarīgākais