Šie pieci produkti ir jāēd katru dienu

© Kaspars Krafts/F64

Veselīgs ēdiens ir viens no faktoriem, kas palīdzēs saglabāt veselību un dzīvot ilgi. Ārsti atklāj, kādi pieci produkti būtu jāēd katru dienu, raksta nv.ua.

Ogas satur daudz šķiedrvielu, antioksidantu un ir jo īpaši veselīgas ziemā, jo pat sasaldētas nezaudē savas vērtīgās īpašības.

Olas nereti "noniecina" lielā holesterīna līmeņa dēļ, taču divas olas dienā ir nepieciešamas katram cilvēkam.

Auzu pārslu putra brokastīs ir gluži vai ideāls ēdiens, jo dod sāta sajūtu un veicina gremošanas trakta darbību.

Superproduks ir arī rieksti, taču nedrīkst pārspīlēt - dienā var apēst sauju riekstu.

Jogurts ir vērtīgs produkts, jo satur probiotiķus. Galvenais neizvēlēties cukurotus jogurtus, bet dabīgus, ko var saldināt, piemēram, ar ogām.

Dīvaini

Kāpēc kuprainais valis nopeldēja rekordgarus 13 046 kilometrus, šķērsojot planētu caur trīs okeāniem? Iespējams, viņš apmaldījās savā parastajā maršrutā vai mainīgais klimats lika viņam doties tālāk, meklējot pārtiku, vēsta raidorganizācija CBC.

Svarīgākais