Miljonārs Jūlijs Krūmiņš savulaik lūdzis palīdzību Čečenu mafijai

Jūlijs Krūmiņš © Foto: Dmitrijs Suļžics/F64

Uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš savu biznesa darbību uzsāka bīstamo deviņdesmito gadu Latvijā, kad visapkārt valdīja noziedzība un rekets. Tajā laikā Jūlija bizness nebija pasargāts no vietējo reketieru uzbrukumiem. Šovā “Slavenības. Bez filtra” viņš pastāsta par kādu atgadījumu, kad viņam nozagto mantu - vērtīgu vilciena vagonu, palūdzis atgūt čečenu mafijai.

“Bandīts arī ir cilvēks, viņš arī baidās mirt. Un tā kā es pārkrāvu naftas produktus, naftas produkti nāca no visas Padomju savienības. Un man iznāca ļoti cieša sadarbība ar čečeniem. Viņi man sūtīja degvielu, es pretī divus vagonus ar žiguļiem. Viens no Haritona cilvēkiem arestēja manu vagonu, gāju skaidroties, kas notiek!”

Pēc kāda laika Jūlijs saņēma zvanu, kurā viņu aicināja tikties viesnīcas “Latvija” vienā no numuriem. Ienākot telpā, Jūliju pārņēma viegls šoks, jo viņu sagaidīja bruņojušies vīri. Viņš gan atzina, ka viņam esot bijusi stirpa aizmugure, kura par viņu parūpējusies, lai neviens līdz pat šodienai neapzagtu miljonāru.

Slavenības

Tā kā sabiedrībā viesmīļu piesaiste nav populāra, ministri paši tērēs savu laiku ceļā pēc kafijas valdības sēdes laikā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).