Naktī Vidzemē bijis -9 grādus liels sals

© Raitis Plauks, F64 Photo Agency

Šonakt vietām Vidzemē gaisa temperatūra pazeminājusies līdz mīnus 9 grādiem, - liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Sals Latvijā pieturējies jau trešo nakti, un viszemākā gaisa temperatūra bijusi Vidzemē, kur tā pazeminājusies līdz mīnus 4, mīnus 9 grādiem, savukārt citviet Latvijā sals bijis no 0 līdz mīnus 5 grādiem.

Kā prognozē sinoptiķi, arī dienā vietām saglabāsies mīnus 1 grādu sals, bet citviet gaisa temperatūra pakāpsies līdz plus 4 grādiem. Dienā debesis klās mākoņi, tomēr brīžiem uzspīdēs arī saule. Vietām, galvenokārt austrumu rajonos, gaidāms neliels īslaicīgs sniegs, slapjš sniegs un arī neliels apledojums.

Nedēļas vidū laika apstākļi mainīsies, jo Latviju no dienvidiem sasniegs siltāka un mitrāka gaisa masas. Gaisa temperatūra pakāpeniski paaugstināsies un dienā lielākajā valsts daļā sasniegs plus 4, plus 9 grādus, arī naktīs sals pakāpeniski atkāpsies, un nedēļas nogalē gaisa temperatūra jau vairs nebūs zemāka par plus 3, plus 7 grādiem.

Darba nedēļas beigās ar Atlantijas cikloniem saistītas zema spiediena ieplakas bieži nesīs nokrišņus - pārsvarā lietu, gaidāmi arī brāzmaini dienvidu puses vēji.

Svarīgākais