Ceturtdienas rītā Kurzemes piekrastē vējš var sasniegt vētras spēku

Ciklons, kas veidojas virs Vācijas ziemeļiem, tuvākajā diennaktī pastiprināsies un šķērsos Baltijas jūru, Līgo vakarā sasniedzot Somiju, informē "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs".

Naktī uz ceturtdienu pūtīs lēns vējš, dažviet valstī veidosies migla un gaiss atdzisīs līdz +9..+14 grādiem. Lietus mākoņi ceturtdienas rītā no Kurzemes pārvietosies uz Latvijas centrālo daļu. Pēcpusdienā lietus gaidāms tikai vietām valsts austrumu daļā, kur iespējams arī negaiss ar stiprām vēja brāzmām.

Latvijā ciklona ietekme visvairāk būs jūtama Kurzemes un Vidzemes piekrastē.Mēreni stiprs dienvidaustrumu, dienvidu vējš dienas laikā iegriezīsies no dienvidrietumiem, rietumiem Kurzemē un Vidzemes piekrastē brāzmās sasniegs 15 – 18 m/s, bet jūras piekrastē pat vētras spēku 20 – 23 m/s, brīdina sinoptiķi.

Dienā Latvijas teritorijai pāri virzīsies lietus mākoņu zona, tomēr aiz tās, sākot no rietumiem, debesis skaidrosies, un uzspīdēs saule. Priekšpusdienā lietus gaidāms Latvijas centrālajā daļā, pēcpusdienā nokrišņu zona turpinās virzīties uz austrumiem, šķērsojot Vidzemi un Latgali, līdz ar to vakarā nokrišņi gaidāmi vairs tikai Latvijas galējos austrumu rajonos.

Brīžiem spīdēs saule, un maksimālā gaisa temperatūra Līgo dienā būs +19..+23 grādi, bet Kurzemes rietumu piekrastē - +17 grādu.

Svarīgākais