Ārsts nosauc precīzu vecumu, kad būtu jāatsakās no alkohola

© Depositphotos

Zināms, ka nav drošas alkohola devas – tas kaitīgi iedarbojas uz visiem orgāniem un organisma sistēmām. Dr. Ričards Restaks, grāmatas "Kā novērst demenci: eksperta rokasgrāmata par ilgtermiņa smadzeņu veselību" autors, ir atklājis precīzu vecumu, kurā pilnībā jāpārtrauc alkohola lietošana, lai pasargātu sevi no demences.

Amerikāņu neirologs un neiropsihiatrs Ričards Restaks nosauca iemeslus, kādēļ būtu jāatsakās no alkoholiskajiem dzērieniem. Tam veltīta nozīmīga daļa viņa jaunajā grāmatā, kurā profesors alkoholu sauc par “tiešu neirotoksīnu”, kas var iznīcināt normālu smadzeņu darbību, ziņo "Mentoday".

Pēc Restaka domām, visu vecumu cilvēkiem vajadzētu pārskatīt savas attiecības ar alkoholu.

"Lai to izdarītu, vajadzētu uzdot sev jautājumu: "Kāpēc es dzeru?" Ja atbilde ir labs garastāvoklis un samazināta trauksme, visticamāk, jums draud briesmas. Labāk ir koncentrēt savus spēkus uz šo problēmu risināšanu, izmantojot citas metodes. Es stingri iesaku cilvēkiem, kas ir 65 gadus veci un vecāki, pilnībā un uz visiem laikiem izslēgt alkoholu no savas dzīves."

Lai gan alkohols mazāk nekā smēķēšana palielina Alcheimera slimības attīstības risku, tas var ievērojami sabojāt atmiņu. Vēl kaitīgāka ir tā iespējamā ietekme uz cilvēku mobilitāti un neatkarību.

Alkohola lietošana gados vecākiem cilvēkiem var izraisīt kritienus un tādējādi palielina nopietnu ievainojumu risku.

"Tāpēc ir prātīgi ierobežot alkohola patēriņu pēc 65 gadu vecuma, it īpaši, ja jums jau ir citi faktori, kas veicina kritienus, piemēram, spēka samazināšanās, muskuļu izsīkums, līdzsvara problēmas un medikamenti.”

Svarīgākais