Gaisa temperatūra naktī vietām noslīdēja līdz +6 grādiem

Naktī uz otrdienu gaisa temperatūra vietām Latvijā pazeminājās līdz +6 grādiem, liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

+6 grādi reģistrēti Jelgavas, Daugavpils, Kārsavas un Rēzeknes apkaimē. Citviet valstī temperatūra pazeminājās līdz +7..+10 grādiem, nedaudz siltāka nakts bija piekrastē, kur vietām nebija vēsāks par +12..+14 grādiem.

Otrdienas rītā debesis ir pārsvarā mākoņainas, mazāk mākoņu Latgales pusē. Ievērojamu nokrišņu nav, Kurzemes dienvidiem no Baltijas jūras tuvojas neliels lietus.

Pūš lēns līdz mērens rietumu un dienvidu vējš.

Rīgā mākoņains laiks, dienvidrietumu vējš brāzmās pūš līdz pieciem metriem sekundē. Gaisa temperatūra galvaspilsētā plkst.6 bija +11..+12 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +17 grādiem Ainažos un Zvejniekciemā līdz +22 grādiem Daugavpilī un Jēkabpilī, Rīgas centrā termometra stabiņš pakāpās līdz +20,7 grādiem.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)