Ozolaines pagastā noticis ugunsgrēks notekūdeņu attīrīšanas ēkā, kurā atradās ķīmiska viela

© Kaspars Krafts / F64

Aizvadītajā diennaktī Ozolaines pagastā dzēsts ugunsgrēks notekūdeņu attīrīšanas ēkā, aģentūru LETA informēja Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāvji.

Izsaukums tika saņemts plkst.20.55. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka notekūdeņu attīrīšanas ēkā ar atklātu liesmu pilnā platībā deg iekārtas 120 kvadrātmetru platībā.

Ēkā tvertnēs atradās ķīmiska viela, kas temperatūras ietekmē tika bojāta, kā rezultātā notika vielas noplūde. Lai apturētu noplūdi, ugunsdzēsēji vielu pārsūknēja citā tvertnē. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst.01.46.

Savukārt plkst.12.46 VUGD saņēma izsaukumu uz sešstāvu dzīvojamo māju Blaumaņa ielā Rīgā, kur vienā no dzīvokļiem bija izcēlies ugunsgrēks.

Notikuma vietā konstatēts, ka ceturtā stāva dzīvokļa virtuvē uz plīts ir piededzis ēdiens un karstuma, liesmu ietekmē aizdegusies siena un tvaika nosūcējs kopumā trīs kvadrātmetru platībā.

Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no dzīvokļa evakuējās divi cilvēki, bet no citiem dzīvokļiem ugunsdzēsēji glābēji evakuēja vēl septiņus cilvēkus.

Savukārt plkst.20.30 ugunsdzēsēji devās uz Aizkraukles novada Skrīveru pagastu, kur cilvēks bija apmaldījies mežā. Telefoniski sazinoties ar cilvēku un signalizējot ar autocisternas signālu, viņam norādīta izeja no meža.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 46 izsaukumus - 16 uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais