Gaisa temperatūra samazināsies tikai nākamnedēļ

Līdz pat nedēļas beigām būtiskas laikapstākļu izmaiņas Latvijā nav gaidāmas - saglabāsies liels karstums, vietām īslaicīgi līs un ducinās pērkons. Gaisa temperatūras pazemināšanās visā valstī gaidāma nākamās nedēļas sākumā, prognozē sinoptiķi.

Šajā nedēļas nogalē gaisa temperatūra dienas laikā paaugstināsies līdz +26..+31 grādam, spirgtāks gaiss būs piekrastē, jo vējš iegriezīsies no jūras. Minimālā gaisa temperatūra naktīs būs +13..+18 grādu.

Gan piektdien, gan sestdien un svētdien vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Pūtīs neliels ziemeļaustrumu un ziemeļrietumu vējš, negaisa laikā iespējamas stipras vēja brāzmas.

Tā kā lietus mākoņi veldzi, visticamāk, atnesīs tikai vietām, lielā valsts daļā saglabāsies augsta ugunsbīstamība.

Nākamnedēļ Latvijā no rietumiem ieplūdīs vēsāks gaiss un karstums atkāpsies. Plašas nokrišņu zonas, kas atnestu spēcīgu lietu visā valstī, pagaidām netiek prognozētas, lai gan katru dienu vietām iespējams īslaicīgs lietus.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)