Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Trešdien vietām gaidāms smalks sniegs un smidzinošs lietus

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Trešdienas rītā debesis virs Latvijas ir pārsvarā apmākušās, nav ievērojamu nokrišņu, liecina meteoroloģiskā informācija.

Daļā valsts saglabājas plāna sniega sega, valsts austrumos tā ir biezāka. Novērojumu stacijās dziļākais sniegs ir 18 centimetri Alūksnē un 22 centimetri Dagdā.

Uz valsts galvenajiem autoceļiem trešdienas rītā braukšanas apstākļi pārsvarā ir apmierinoši, savukārt reģionālie un vietējie ceļi daudzviet, īpaši Vidzemē un Latgalē ir sniegoti un apledo, braukšanas apstākļi tur ir apgrūtināti, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Saglabājas neseno nokrišņu un atkušņa laikā ieviestie masas ierobežojumi uz grants ceļiem pārsvarā Kurzemē un Zemgalē. Transportlīdzekļa masas ierobežojumi ieviesti 46 grants ceļu posmos, norāda LVC. Autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci ar priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem.

Dienas laikā Latvijā saglabāsies apmācies laiks, vietām gaidāms sīks sniegs un smidzinošs lietus, prognozē sinoptiķi.

Maksimālā gaisa temperatūra būs -1..+4 grādi.

Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no dienvidrietumiem.

Rīgā gaidāma apmākusies diena, iespējama neliela smidzināšana. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +2..+3 grādiem.

Laikapstākļus nosaka spēcīgs anticiklons, atmosfēras spiediens Daugavpilī pakāpies līdz 1043 hektopaskāliem jūras līmenī.