Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Sinoptiķi prognozē, kāds laiks būs sestdien; vai uzspīdēs saule?

© f64.lv, Kaspars Krafts

Sestdienas rītā Latvijā saglabājas apmācies laiks un teritorijas lielākajā daļā redzamību nedaudz pasliktina dūmaka, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām. Pa dienu Latvijā pārsvarā saglabāsies pelēks un drēgns laiks, vietām - galvenokārt Kurzemē - var nedaudz uzspīdēt saule, prognozē sinoptiķi.

Dūmaka saistīta ar augstu gaisa mitrumu, nevis piesārņojumu - atbilstoši provizoriskai informācijai gaisa kvalitāte ir laba.

Vietām Kurzemē un Rietumzemgalē izveidojusies migla ar redzamību 500-800 metri. Dažviet valstī nedaudz īslaicīgi līst, austrumu novados iespējams arī sniegs.

Gaisa temperatūra no 0..+2 grādiem Latgalē, Sēlijā un lielā daļā Vidzemes līdz +3..+5 grādiem pārējā valstī.

Vējš lēni līdz mēreni pūš no dienvidaustrumiem.

Rīgā apmācies laiks, dienvidaustrumu vējš četri metri sekundē, gaisa temperatūra +3..+4 grādi.

Dienā vietām gaidāma dūmaka un sīki nokrišņi. Pūtīs neliels dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra būs +1..+5 grādi, Kurzemē līdz +7 grādiem.

Rīgā nav gaidāmi ievērojami nokrišņi, pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš un gaisa temperatūra būs +4 grādi.

Laikapstākļus galvenokārt nosaka augsta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens jūras līmenī 765-768 dzīvsudraba staba milimetri jeb 1020-1024 hektopaskāli.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +1,4 grādiem Alūksnē un Dagdā līdz +5,6 grādiem Pāvilostā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 13.novembrī bija +22..+24 grādi daudzviet dienvidos, Kiprā pat +27 grādi. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu -10 grādi Zviedrijas ziemeļos un Islandē, kā arī -26 grādi Vorkutas apkaimē, Krievijā.