Otrdien daudzviet turpinās snigt; kur šobrīd izveidojusies biezākā sniega sega?

© f64.lv, Kaspars Krafts

Lielākajā daļā Latgales un Vidzemes sniega dziļums pārsniedz 20 centimetrus (cm), vietām sasniedzot aptuveni 30 cm, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Otrdien plkst.5 biezākā sniega kārta novērojumu stacijās bija 28 cm Siguldā un Alūksnē, 29 cm Līvānu novada Rožupē, kā arī 31 cm Dagdā. Pēdējā diennaktī sniega sega vietām kļuvusi par pieciem centimetriem biezāka.

Plānākā sniega kārta tobrīd bija 4 cm Kolkā un 10 cm Ainažos un Zvejniekciemā. Dziļākais sniegs novērojumu stacijās valsts rietumu daļā plkst.5 bija 19 cm Mērsragā un 20 cm Rucavā.

LVĢMC novērojumu stacijās sniega segu mēra ultraskaņas sensors speciāli sagatavotā laukumā. Meteoroloģiskās stacijas parasti atrodas atklātā vietā, un novērojumu punktā vējš nereti nopūš sniegu vai dažkārt izveido kupenu, tādēļ vidējais sniega segas biezums apkārtnē var būtiski atšķirties no tā, kas izmērīts novērojumu stacijā.

Otrdien daudzviet Vidzemē, Latgalē un Sēlijā ilgstoši snigs, vietām sniega sega kļūs vēl par pieciem centimetriem biezāka, prognozē sinoptiķi.

Valsts rietumu daļā nokrišņu būs maz. Dažviet Latvijā gaidāms arī neliels lietus, atkala un migla. Visā Latvijā saglabāsies apmācies laiks. Pūtīs lēns vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra būs -2..+2 grādi.

Rīgā otrdiena būs apmākusies, gaidāms neliels sniegs, iespējams arī smidzinošs lietus, atkala un migla. Vējš būs pavisam lēns un gaisa temperatūra svārstīsies ap nulles atzīmi.

Laikapstākļus nosaka ciklons, tā centrs no Lietuvas pārvietojas uz Igauniju. Atmosfēras spiediens Latvijā 1001-1004 hektopaskāli jūras līmenī.

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.