Daudzās Latvijas upēs ūdens temperatūra pietuvojas plus 20 grādu atzīmei

© f64

Saglabājoties siltam un saulainam laikam, pamazām iesilst jūras, ezeru un upju ūdens un daudzās Latvijas upēs ūdens temperatūra pietuvojas jau plus 20 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) apkopotā informācija.

Siltākā ūdens temperatūra joprojām saglabājusies Daugavā, kur pie Krāslavas ūdens iesilis līdz plus 21,7 grādiem. Daugavā ūdens temperatūra ir no plus 18 līdz plus 21 grādam.

Gaujā augstākā ūdens temperatūra ir pie Valmieras, kur ūdens temperatūra ir plus 18,3 grādi, bet zemākā ir pie Velēnas - plus 16,2 grādi, savukārt Lielupē siltākais ūdens ir pie Jelgavas - plus 19,6 grādi, bet zemāka ūdens temperatūra ir pie Mežotnes - plus 18,3 grādi. Ventā pie Kuldīgas ūdens temperatūra sasniegusi plus 19,9 grādus, bet pie Vārdavas - plus 17,9 grādus.

Vidzemes upēs ūdens temperatūra ir no plus 14 grādiem līdz plus 18 grādiem, Latgales upēs - no plus 17 grādiem līdz plus 21 grādam, Zemgales upēs - no plus 14 grādiem līdz plus 19 grādiem, savukārt Kurzemes upēs ūdens temperatūra ir no plus 17 grādiem līdz plus 19 grādiem.

Ķīšezerā, vienīgajā Latvijas ezerā, kur LVĢMC mēra ūdens temperatūru, ūdens iesilis līdz plus 17,8 grādiem.

Rīgas līcī ūdens temperatūra šorīt bija no plus 12,8 grādiem Skultē līdz plus 18,2 grādiem Daugavgrīvā, savukārt Baltijas jūrā Liepājā ūdens temperatūra ir 14,8 grādi, bet Ventspilī - plus 15,5 grādi.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.