Lietus, karstums, vējš? Kādi laikapstākļi gaidāmi nākamajās brīvdienās?

© REUTERS/ SCANPIX

Nākamās nedēļas pirmās dienas būs mēreni siltas, bet nedēļas vidū uz pāris dienām Latvijā atgriezīsies karstums. Nokrišņi nedēļas laikā kopumā gaidāmi maz, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sākot jau ar otrdienu, ciklona ietekme mazināsies un Latvijai no dienvidrietumiem pietuvosies anticiklons, līdz ar to laiks kļūs sausāks.

Nedēļas pašā sākumā laika apstākļus turpinās noteikt ciklons, kā ietekmē vietām ir gaidāms īslaicīgs lietus, iespējams, arī pērkona negaiss. Bet, sākot jau ar otrdienu, ciklona ietekme mazināsies un Latvijai no dienvidrietumiem pietuvosies anticiklons, līdz ar to laiks kļūs sausāks.

PA Images/SCANPIX

Nedēļas sākumā maksimālā gaisa temperatūra dienās būs +21…+26 grādi, bet nedēļas vidū anticiklona ietekmē Latvijā atkal ieplūdīs karsts gaiss un termometra stabiņš lielā teritorijas daļā sasniegs +30 grādus un vairāk.

Nedēļas otrajā pusē karstums saglabāsies, turklāt laiks būs sauss un nokrišņi lielākoties nav gaidāmi, norāda sinoptiķi.

Nedēļas izskaņā no rietumiem Latvijai pietuvosies aukstā atmosfēras fronte, laika apstākļos nesot izmaiņas - palielināsies mākoņu daudzums, karstums sāks atkāpties un daudzviet būs gaidāms lietus ar brāzmainu vēju.