Ukrainas kara 964. diena. Jaunākā informācija

© unsplash.com

Teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko Ukrainas karā 2024. gada 14.oktobrī. Ukraina jau trešo gadu varonīgi aizstāv savu zemi pret agresora iebrukumu.

00:10. No 10. līdz 16. septembrim Baltijas jūrā, Vidusjūrā un Kaspijas jūrā, kā arī Klusajā okeānā un Ziemeļu Ledus okeānā norisinājās Krievijas flotes mācības "Okean-24". Kā ziņo portāls pravda.com.ua. īpašu uzmanību mācībām pievērsa Apvienotās Karalistes Aizsardzības izlūkošanas dienests. Dienests norāda, ka Krievija melojusi, stāstot par mācībās iesaistīto kuģu skaitu.

Krievijas mediji apgalvoja, ka mācībās piedalījās aptuveni 400 kuģu, 120 lidmašīnu, 7000 transportlīdzekļu un 90 000 cilvēku. Tikmēr britu izlūkdienests norāda, ka nosauktie skaitļi ir stipri pārspīlēti. "Krievija noteikti ir stipri pārspīlējusi šos skaitļus, jo pašlaik tai ir pieejami tikai aptuveni 300 kuģi," teikts ziņojumā. Mācības "Okean-24", visticamāk, bija mēģinājums demonstrēt krievu armijas kapacitāti un spējas kara apstākļos, ziņo izlūkdienests. Mācības "Okean-24" šogad notika pēc divu gadu pārtraukuma.