Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Jau devīto reizi notiks pasaules diktāts latviešu valodā

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Šodien plkst.12.15 notiks devītais pasaules diktāts latviešu valodā, informē pasākuma rīkotāji.

Šogad aptuveni 300 vārdu tekstu diktātam radījis rakstnieks, romāna "Svina garša" autors Māris Bērziņš, savukārt to diktēs Latvijas Nacionālā teātra aktrise Agnese Budovska.

Klātienē rakstīt gribētājiem pasākuma organizatori iesaka laikus reģistrēties vietnē "raksti.org", jo vietu skaits ir ierobežots. Šogad klātienē diktāts norisināsies Rīgā, Bauskā, Cēsīs, Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Liepājā, Rēzeknē, Valmierā un Ventspilī. Reģistrēties dalībai klātienē būs iespējams līdz 12.oktobra vakaram. Diktātu būs iespēja rakstīt arī attālināti.

Pasaules diktāts latviešu valodā ir privāta iniciatīva, kuras mērķis ir attīstīt latviešu valodu un stiprināt tās saknes mūsdienu multikulturālajā vidē. Pērn tajā piedalījās 2000 interesentu no 29 valstīm.

Ap 300 vārdu garā diktāta teksta latviešu valodas normām pārbaudījusi un apstiprinājusi Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta Mākslīgā intelekta laboratorijas pētniece Baiba Saulīte.

Labojot diktātu, atzīmes netiks liktas, taču būs norādītas ortogrāfijas un interpunkcijas kļūdas un to skaits, lai ikviens interesents varētu novērtēt savas zināšanas. Labāko rezultātu ieguvēji tiks apbalvoti ar grāmatām no diktāta partneriem.