Kurā Rīgas mikrorajonā ir vislielākais brīvo dzīvokļu piedāvājumu skaits?

© Dmitrijs Suļžics/MN

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, septembrī dzīvokļu pārdošanas piedāvājums Rīgā samazinājās par 4%, bet piedāvājumu skaits Rīgas lielākajos mikrorajonos nemainījās, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Salīdzinot ar 2023. gada septembri, dzīvokļu piedāvājums šī gada septembrī kopumā bija lielāks - kopējais dzīvokļu piedāvājumu skaits bija lielāks par 2%, bet lielāko mikrorajonu dzīvokļu piedāvājums - mazāks par 1% nekā pirms gada.

Apkopojot dzīvokļu piedāvājumu skaitu Rīgas mikrorajonos, "Arco Real Estate" secina, ka vislielākais piedāvājumu skaits septembrī bija Purvciemā, savukārt vismazākais - Bolderājā.

Pagājušajā mēnesī lielākajā daļā no Rīgas lielākajiem mikrorajoniem dzīvokļu piedāvājumu skaits samazinājās. Visvairāk piedāvājumu skaits samazinājās Ķengaragā - par 10%. Tajā pašā laikā vairākos mikrorajonos dzīvokļu piedāvājums septembrī palielinājās. Lielākais dzīvokļu piedāvājumu pieaugums tika novērots Zolitūdē, kur mēneša laikā tas pieauga par 14%.

Septembrī, analizējot piedāvājumu skaitu proporcionāli mikrorajona lielumam, proti, pēc iedzīvotāju skaita, vislielākais piedāvājums konstatēts Āgenskalnā. Savukārt Vecmīlgrāvī piedāvājumu skaits bija proporcionāli vismazākais.

Svarīgākais