Dienā lietus pamazām mitēsies, brīžiem uzspīdēs saule

© Valery Sharifulin/TASS/ SCANPIX

Lai gan naktī uz svētdienu daudzviet stipri lija, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes liecina, ka šodien lietus mitēsies.

Sinoptiķi prognozē, ka svētdien ap pusdienlaiku nokrišņi pamazām mitēsies un vietām uzspīdēs saule. Gaiss iesils no +3 līdz +7 grādiem.

Valery Sharifulin/TASS/ SCANPIX

Savukārt līdz ar jauno nedēļu Latvijā ieplūdīs aukstākas gaisa masas, tādēļ gaidāma gaisa temperatūras pakāpeniska pazemināšanās. Īpaši to varēs izjust nakts stundās nākamās nedēļas vidū un tās otrajā pusē, kad gaisa temperatūra Latvijas austrumos pazemināsies līdz -4°, vien piekrastes rajonos tā svārstīsies ap 0°, bet dienā tā pamatā jau visā teritorijā būs nedaudz virs 0°, vien austrumos varētu būt par grādu vēsāks. Tāpat pa laikam gaidāmi nokrišņi- lietus, sniegs, līdz ar to īpaši uzmanīgiem būs jābūt autovadītājiem, jo ceļi daudzviet būs slideni.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais