Vidzemē izsludināts oranžais brīdinājums; Siguldā nolijusi puse mēneša normas

© Ekrānšāviņš

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informē par stipriem nokrišņiem Vidzemē, tāpat citviet pastāv plūdu draudi.

Dienā aukstajā gaisa masā virs Baltijas jūras un Rīgas līča turpinās veidoties gubu-lietus mākoņu joslas, kas atsevišķos rajonos nesīs stipru lietu ar nokrišņu daudzumu 15-20 mm, bet vietām Vidzemē, galvenokārt dienvidu daļā, vakarā nokrišņu daudzums sasniegs pat 50-60 mm.

Atsevišķos rajonos stipri līs arī naktī. Kurzemē, mitro augšņu un lietus ietekmē, upēs ir atsākusies strauja ūdens līmeņa paaugstināšanās. Gaidāma zemāko vietu applūšana.

Savukārt Vidzemē gan šodien, gan arī nedēļas nogalē gaidāma strauja ūdens līmeņa paaugstināšanās Ogres, Lielās un Mazās Juglas upju baseinos, tiks sasniegti arī palieņu applūšanas līmeņi.

Piektdien līdz plkst.15 nokrišņu daudzums Siguldā sasniedzis 39 milimetrus jeb teju pusi no mēneša normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Vidzemē izsludināts oranžais brīdinājums.

Latvijā

Rēzeknē notiekošajā Latgales rajona tiesas prāvā, kurā par nelikumīgas robežas šķērsošanas organizēšanu apsūdzēta biedrības “Gribu palīdzēt bēgļiem” aktīviste Ieva Raubiško, prokurore apsūdzētajai lūgusi piespriest viena gada un sešu mēnešu cietumsodu.

Svarīgākais