Nedēļas nogalē iestāsies astronomiskais pavasaris un gaiss iesils līdz +8 grādiem

Lai arī Latvijas sinoptiķi prognozēja, ka pavasaris Latvijā iegriezīsies vien marta beigās, jaunākie dati liecina, ka jau šo svētdien gaiss dienā varētu sasilt līdz plus astoņiem grādiem.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi prognozē, ka nedēļas nogalē, kad Latvija iestāsies astronomiskais pavasaris, gaidāmas būtiskas laika apstākļu izmaiņas, - no Atlantijas okeāna uz ziemeļaustrumiem virzīsies aktīvi cikloni. Latvija atradīsies to siltajā sektorā, un ar dienvidrietumu vējiem ieplūdīs siltākas gaisa masas. Nedēļas nogalē vairāk snigs slapjš sniegs, kas arvien biežāk pāries lietū.

Sestdien, 20.martā plkst.19.32 sāksies astronomiskais pavasaris. Šajā laikā diena ar nakti ir vienādā garumā, un diena pamazām kļūs arvien garāka par nakti.

Šodien un rīt vēl nekas neliecinās par gaidāmo siltumu: naktīs sals sasniegs -5,-10 grādus, bet vietām, debesīm skaidrojoties, pat -14, -16. Dienā temperatūra paaugstināsies līdz -4 grādiem.

Arī trešdien, 17. martā temperatūra naktī saglabāsies -5, -10, vietām -14,-16, savukārt dienā temperatūra pakāpsies līdz 0, +3 grādiem.

Ceturtdien gaidāms ilgstošs slapjš sniegs un lietus, taču piektdien, 19. martā gaiss kļūs ievērojami siltāks. Gaidāms mākoņains laiks, pa laikam slapjš sniegs, lietus. Rietumu, dienvidrietumu vējš 6-11 m/s, brāzmās 15-18 m/s. Minimālā gaisa temperatūra naktī -4, +1, maksimālā dienā +1, +6.

Sestdien, 20. martā, kad Latvijā iestājas astronomiskais pavasaris, gaidāms neliels slapjš sniegs un lietus. Gaisa temperatūra naktī -3, +1 grāds, bet dienā -1, +3.

Tikmēr svētdien, 21. martā sinoptiķi prognozē lielākoties mākoņainu laiku, nokrišņus - pārsvarā lietu, bet maksimālā gaisa temperatūra dienā pakāpsies līdz +8 grādiem.

Svarīgākais