Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Krištopans: Varbūt Gauss pat ir jāsoda, ne tikai jāatlaiž

© Foto kolāža/F64

Saeimā ievēlētā partija "Latvija pirmajā vietā" gatavojas veidot Saeimas izmeklēšanas komisiju par “airBaltic”, intervijā Neatkarīgajai pauž Saeimas deputāts Vilis Krištopans.

V. Krištopans uzskata, ka kļūda bija “airBaltic” izvēlētajā biznesa modelī. "Nevar maza reģionāla aviokompānija ar 20 vai cik tur miljoniem latu kapitālu uzņemties saistības par pieciem miljardiem. Viņiem ir milzīgas saistības par daudzajām iepirktajām lidmašīnām. Un tad jāuzdod jautājums - kas tu tāds esi, starpnieks starp lidmašīnu ražotājiem un “Lufthansu”? Kāpēc par to ir jāmaksā nodokļu maksātājiem? “airBaltic” paņem līzingā lidmašīnas, nodod tās “Lufthansai” un pa vidu kaut kā mēģina operēt savu pamatbiznesu. Un tos, kuri par to ir samaksājuši - nodokļu maksātājus -, vadā ar veciem lūžņiem! Vai te saskatāma jebkāda loģika? Nē! Tāpēc “airBaltic” darbība ir jāizmeklē. Varbūt kompānijas bankrota ideja ir ielikta jau sen, pašā sākumā? Ar domu - vienkārši tos muļķus ar Tāli Linkaitu priekšgalā pavazājam aiz deguna! Un stāstām sabiedrībai - nekas, nekas, pēc gadiem viss būs labi! Varbūt, jau sākot iepirkt lidmašīnas, bija plānota tā blēdība? Tas viss ir jāizmeklē," uzsver V. Krištopans.

"Latvija pirmajā vietā" gatavojas veidot Saeimas izmeklēšanas komisiju par “airBaltic”.

Uz Neatkarīgās jautājumu, vai Gauss būtu jāatlaiž, V. Krištopans atbildēja, ka "vispirms vajag izmeklēt - varbūt viņš pat ir jāsoda, ne tikai jāatlaiž!"

Vismaz es kā cilvēks ar 35 gadu stāžu biznesā neredzu, kā to kompāniju glābt un dabūt nodokļu maksātāju naudu atpakaļ!

Bet atkal - te būs nopietni jautājumi, un svarīgi, kurā pusē nostāsies AS. Vai Uldis Pīlēns kļūs par ielāpu vecajai Kariņa valdībai?" retoriski jautā V. Krištopans.