Otrdien pēcpusdienā uz nepilnu stundu tehnisku iemeslu dēļ bija slēgts lidostas "Rīga" skrejceļš. Šī iemesla dēļ uz citu lidostu tika novirzīts aviokompānijas "SAS" reiss no Kopenhāgenas, bet vēl trīs reisu no Rīgas izlidošana kavējās.
Biete ir ļoti veselīgs sakņaugs. Tās satur daudz vitamīnu, minerālvielu un mikroelementu, tās lieliski palīdz atbrīvoties no dažādām veselības problēmām. Turklāt bietes ir produkts ar zemu kaloriju daudzumu – 40 kkal/ 100 g. Tas padara bietes ļoti pievilcīgas sievietēm, kuras vēlas notievēt pirms vasaras iestāšanās.
Tā nu ir sanācis, ka mūsu klimats nelutina ar mūžīgu vasaru, tāpēc ar uzturvielām bagāti un patiešām garšīgi vietējie dārzeņi, augļi, ogas un zaļumi plauktā dzīvo pavisam neilgi, kamēr ārā ir silts un saulains laiks.
Visparastākais uz palodzes audzējamo zaļumu veids, ko daudzi pazīst kopš bērnības un kas neprasa īpašu piederumu un sēklu iegādi, ir lociņi. Tos var audzēt speciāli vai vienkārši tāpēc, lai nebūtu jāizmet sīpoli, kas dzen asnus.
2017.gadā vīna ražošanas apmēri pasaulē kritušies līdz zemākajam līmenim pēdējo 60 gadu laikā, informē ''International Organisation of Vine and Wine''.
Latvijā aizvien pieprasītāki kļūst dažādi bezlaktozes, bezglutēna, veģetārie un vegāniskie produkti. Pēdējo nedēļu laikā vegānu kopienas vidū iecienīts kļuvis biezpiena sieriņš Baltais - pieprasījums pēc šī produkta pagājušā mēneša laikā Rimi veikalos palielinājies par 400 %.
Salātlapu cienītājiem šie nav labākie laiki, jo otrpus okeānam izcēlusies masveida zarnu nūjiņu, jeb E. coli, baktēriju epidēmija, ziņo New York Times.
Latvijā esošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union nāk klajā ar astoņiem saldējuma jaunumiem, tostarp, uzņēmums ražo saldējumu Latvijas karoga krāsās.
Tuvojas Lieldienas, kas jau izsenis ir tradīcijām bagāti svētki. Lai arī katrā mājā tos mēdz godāt atšķirīgi, svētku maltīte ir neiztrūkstoša Lieldienu sastāvdaļa.
Lieldienās olas var dabīgā veidā nokrāsot visdažādākajos toņos, izmantojot galda etiķi un dažādus augus – arī garšvielas. Tāpat šo svētku ēdienkartē noteikti ir iekļaujams kāds olu ēdiens, bet iederas arī dažādi salāti, deserti un konditorijas izstrādājumi, kā arī garajās brīvdienās vērts pagatavot kādu sātīgu gaļas pamatēdienu, tā AS "Santa Maria"" mārketinga vadītāja Baltijas valstīs Inga Auziņa.
Ir gardumi, kurus tradicionāli gatavo vienreiz gadā, par godu konkrētiem svētkiem. Uz Lieldienām tāds ir kuličs. Šoreiz ierosinām kuličus izcept no pilngraudu miltiem. Kā to paveikt, mums pastāstīja un parādīja SIA Grauda spēks vadītājs Raimonds Biedrītis un konditore Dina Zavadska.
Vagjū vispārzināma kā viena no augstākas kvalitātes liellopa gaļām. Tagad noticis bezprecedenta gadījums un to savos burgeros izmantos ''McDonald's'', ziņo Food Beast.
No Šodienas līdz 2.aprīlim notiks pirmā Cēsu Restorānu nedēļa "Garšas mostas!", kuras laikā cēsnieki un pilsētas viesi varēs par īpaši draudzīgām cenām apmeklēt sešus Cēsu un tās apkārtnes restorānus un kafejnīcas, informēja Cēsu novada pašvaldības pārstāvis Aleksandrs Abramovs.