Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

Mūzikas ierakstu recenzijas: "Crow Mother" - "Changes"

© Publicitātes foto

Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas „Zelta mikrofons” žūrijā esot, ir iespējams sastapties ar dažiem neredzētiem un nedzirdētiem ierakstiem, piemēram, šis disks ar interesanto dizainu bija nominēts labāko debitantu kategorijā.

Lai gan šķita, ka ieraksts varētu saturēt elektronisko mūziku, tomēr nē – izrādās, ka “Crow Mother” spēlē elegantu 80. gadu “hard & heavy”! Grupa izveidota 2012. gada vidū, tajā spēlējošie mūziķi - Edijs Jurēvics (vokāls), Jānis Andžāns (ģitāra), Edgars Briedis (basģitāra) un Mārtiņš Vilšķērsts (bungas) - pirms tam gan manīti arī citos projektos. Grupas nosaukumā ietvertais mītiskais tēls Angwusnasomtaka (ej nu saproti, kā tas izrunājas...) jeb angliski „Crow Mother” indiāņu kultūrā esot tieši atbildīgs par cilvēka ievadīšanu lielajā dzīvē un savas būtības apzināšanos, un, kā uzskata mūziķi, tas savā ziņā simbolizējot arī grupas muzikālo ceļu meklējumus un iedvesmo radošās gaitas. Albums tapis 2013. gada laikā un ieraksts veikts „KS Records” studijā sadarbībā ar Kārli Šteinmani. Kā stāsta ģitārists Jānis Andžāns jeb Jenkijs, kurš ir arī lielākas daļas dziesmu autors, tad šis albums ir nozīmīgs grupas pašiniciācijas process, kas ir būtisks punkts sava skanējuma izkopšanā: „Pirmie 2012. gadā prezentētie singli „Killing The Love” un „Sugar, Blood & Wine”, faktiski bija eksperiments, lai atrastu savu skanējumu. Savukārt 2013. gadā ierakstītās dziesmas „Winterland” un „Smile Like You Care” jau sagatavoja nopietnu pamatu debija albumam un skaidrāk iezīmēja grupas muzikālā stila aprises.” Jāpiebilst, ka šomēnes „Crow Mother” paredzēts doties uz Londonu, lai tur sniegtu vairākus albuma prezentācijas koncertus.

PAR. Debijai nudien labi! „Dzīvajā” tas droši vien izklausās vēl labāk, taču arī albumā nav ne vainas. Roķīgi klasiskā „Electric Lady” un stilīgā „Killing The Love” – albuma labākās dziesmas. Un, protams, arī „White Devil”, kuras vienīgais trūkums – lai to klausītos, derētu būt motocikla mugurā.

PRET. Nekādas zvaigznes no debesīm šis albums negrābj. Ja pie mums nevaldītu diezgan totāls panīkums akurāt šāda „hard & heavy” frontē, šis disks apklātos ar putekļiem vistālākajā latvju smagās mūzikas plauktiņā. Jāpieliek pie vokāla, pie ģitārām un, kas pats galvenais, pie labu dziesmu radīšanas.