Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

Reiniku Ričijam Rū iznākusi jauna grāmata

© Publicitātes foto

Pērn nāca klajā Reiniku ģimenes lolojums¬ – muzikālā lācēna Ričija Rū pirmā grāmata un dziesmu albums “Ričijs Rū rīko koncertu”, kas guva galvu reibinošus panākumus un iemantoja tūkstošiem bērnu un viņu vecāku sirdis. Šonedēļ grāmatnīcās nonākusi jauna grāmata.

Grāmatā par lācēna un viņa draugu piedzīvojumiem “Ričijs Rū un draugi. Mīļi stāstiņi mazākajiem” divpadsmit stāstos par draudzību, drosmi, mīlestību pret dabu un tuvākajiem autores Līga Rozentāle un Kristīne Spure atklāj, kā Ričijs Rū tika pie savas ģitāras, kādu olu uzbūvēja izgudrotājs Kurmis, kādas ķibeles piemeklēja dziedošo Vardi, kā Zaķēns un Ričijs Rū iemācījās dalīties, kā visi draugi gatavojās Ziemassvētkiem utt. Ilustrāciju autore ir Guna Miķelsone.

Stāstiņu autore Līga Rozentāle: “Tas ir īpašs brīdis, kad vakarā mazais cilvēks ierāpjas klēpī un kopā ar vecākiem lasa grāmatu. Tāda dziļa un vērtīga kopā būšana. Manuprāt, kopā būšana ir arī šīs grāmatas vadmotīvs. Lācēns Ričijs Rū kopā ar draugiem mežā piedzīvo maziem bērniem labi pazīstamas situācijas - rotaļājas, draudzējas, baidās un rod drosmi, strīdas ar mammu par gulētiešanu, viņam gadās arī aizvainot draugu un lūgt piedošanu. Skaistās ilustrācijas, kuras pētīt un atklāt arvien jaunas detaļas, grāmatas kopā lasīšanu pārvērtīs par sirsnīgu vakara nodarbi.”

Jāatgādina, ka pirmā grāmata par lācēnu ilgu laiku gozējās pirktāko un pieprasītāko grāmatu topā, un tika atzīta par 2021. gada labāko grāmatu bērniem, bet grāmatu pavadošais dziesmu albums bija nominēts “Zelta mikrofons” balvai, kā arī saņēma “Zelta diska” statusu. Ričija Rū koncertuzvedums apbraukājis visu Latviju un dziesmu videoklipi vietnē “YouTube” ir skatīti miljoniem reižu.

Ričija Rū idejas “mamma” Rūta Reinika-Preisa: “Man ir prieks, ka lācēnu Ričiju Rū šī gada laikā ir iemīļojušas tik daudzas ģimenes gan Latvijā, gan ārpus tās. Vecāki un bērni dzīvo līdzi lācēna attīstībai, ļoti gaida jaunumus. Grāmatu lasīšana ir vēl viens veids, kā jēgpilni pavadīt laiku ar saviem bērniem. Man ar dēliņu kopīga grāmatu lasīšana ir neatņemama un ļoti svarīga ikvakara sastāvdaļa. Vēlētos aicināt vecākus piedāvāt bērniem grāmatas lasīt kopā, pētīt ilustrācijas un pārrunāt izlasīto! Ričija Rū pasaku grāmata būs lielisks materiāls arī lielākiem bērniem, kas paši sākuši apgūt lasītprasmi.”