Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

Horens ar Sonoru Vaici un “hobosiem” vienojas kopīgā dziesmā

© Publicitātes foto

Latvijas svētku nedēļai un Neatkarības dienai par godu dziesmā “Cīnieties vēl” apvienojusies it kā absolūti nesavienojama kompānija - “The Hobos Club”, Štrausa stīgu kvartets, Sonora Vaice un Horens Stalbe.

Dziesmas “Cīnieties vēl” ideja radusies jau sen, un šī ir atkārtota Horena Stalbes dziesmas “Mostieties” teksta izmantošana. Jau sākotnējā dziesmas ideja bijusi piesaistīt nebijušu mākslinieku sastāvu, izmantojot arī operdziedātājas vokālu, un kopējā sadarbība izveidojusies ļoti ātri un veiksmīgi. Arī “The Hobos Club” (Egons Kronbergs, Mārtiņš Burkevics un Vilnis Krieviņš) un Štrausa stīgu kvartets veiksmīgi papildinājuši šo projektu ar savu skanējumu, izveidojot pavisam dīvainu mūzikas stilu sajaukuma orķestri.

Kā stāsta dziesmas “Cīnieties vēl” autori, tās vēstījums ir par būtiskāko notikumu Latvijas vēsturē - Neatkarības iegūšanu. “Mūsdienās netrūkst meļu un liekuļu, kas slēpjas aiz patriotisma karoga, lai iegūtu kādu pašlabumu, tāpēc mēs aicinām citus būt patiesiem savā mīlestībā pret savu valsti,” vēsta mūziķi. Dziesmas videoklipa autori ir Ēriks Saksons un Raitis Lapsiņš.