11.okt 2017
Par godu Putras dienai un lai stiprinātu esošās un radītu jaunas putras ēšanas tradīcijas, no 10.-13.oktobrim vairāki labākie restorāni Latvijā pārtaps par Putras vēstniecībām. Jau vakar restorānos “Terra” un “Avalon” tika atvērtas pirmajās Putras vēstniecībās, tajās bērni kopā ar sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem gatavoja auzu pārslu cepumus un auzu pārslu kārtojumu. Savukārt 12.oktobrī Putras vēstniecībās tiks atvērtas restorānos “Fazenda” Pārdaugavā, un “Ferma”, bet 13.oktobrī “Rocket Bean Roastery”.
Putras vēstniecībās bērni kopā ar šefpavāriem pagatavoja īpašus putras ēdienus un cienās restorānu apmeklētājus, kā arī ar dažādām aktivitātēm stāstīs, kāpēc ikdienā ir labi ēst graudaugus.
Meistarklasēs ar šefpavāriem un skolēniem apgūs gardu putras ēdienu pagatavošanu arī Lelde Lietaviete, Uģis Joksts, Oļegs Sorokins, Vita Balčunaite un Valters Krauze.