Auzu pārslu putra ar kanēli

© Publicitātes foto

Sāc savu rītu ar barojošu auzu pārslu putru! Ar jogurta, banānu, medus, melleņu, grauzdētu lazdu riekstu un kanēļa piedevām tā būs garda maltīte.

Sastāvdaļas

  • 100 ml auzu pārslas
  • 200 ml ūdens
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 50 ml grieķu jogurts
  • 1 gab. banāns
  • 2 ēd.k. medus
  • 50 ml mellenes
  • 25 g lazdu rieksti
  • 0.5 tējk. Santa Maria Kanēlis, malts



Pagatavošana

  1. Nelielā katliņā uzkarsē ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai.
  2. Iemaisa auzu pārslas un šķipsniņu sāls. Samazina uguni līdz minimumam un vāra apmēram 5-7 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz auzu pārslas ir mīkstas, un maisījums sabiezējis līdz vajadzīgajai konsistencei.
  3. Noņem katliņu no uguns un ļauj putrai nedaudz atdzist.
  4. Putru saliek servēšanas traukos.
  5. Putrai katrā bļodiņā uzliek piciņu grieķu jogurta, medu, šķēlēs sagrieztu banānu, svaigas mellenes, rupji sakapātus, grauzdētus lazdu riekstus un vienmērīgi pārkaisa ar kanēli.

Sākums

Rudens dārzos joprojām valda krāsu bagātība – asteres, cīnijas un gladiolas priecē ar savu košumu, un tieši šie ziedi ir lieliski piemēroti mājīgu pušķu veidošanai. Taču ne vienmēr puķes vāzē saglabājas tik ilgi, cik gribētos - par laimi, ir vairāki vienkārši triki, kā panākt, lai rudens pušķis ne tikai izskatītos skaists, bet arī ilgi priecētu acis. Ar padomiem dalās “Simple Living”.