Sāc savu rītu ar barojošu auzu pārslu putru! Ar jogurta, banānu, medus, melleņu, grauzdētu lazdu riekstu un kanēļa piedevām tā būs garda maltīte.
Sastāvdaļas
- 100 ml auzu pārslas
- 200 ml ūdens
- 1 šķipsniņa sāls
- 50 ml grieķu jogurts
- 1 gab. banāns
- 2 ēd.k. medus
- 50 ml mellenes
- 25 g lazdu rieksti
- 0.5 tējk. Santa Maria Kanēlis, malts
Pagatavošana
- Nelielā katliņā uzkarsē ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai.
- Iemaisa auzu pārslas un šķipsniņu sāls. Samazina uguni līdz minimumam un vāra apmēram 5-7 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz auzu pārslas ir mīkstas, un maisījums sabiezējis līdz vajadzīgajai konsistencei.
- Noņem katliņu no uguns un ļauj putrai nedaudz atdzist.
- Putru saliek servēšanas traukos.
- Putrai katrā bļodiņā uzliek piciņu grieķu jogurta, medu, šķēlēs sagrieztu banānu, svaigas mellenes, rupji sakapātus, grauzdētus lazdu riekstus un vienmērīgi pārkaisa ar kanēli.