Auzu pārslu putra ar kanēli

© Publicitātes foto

Sāc savu rītu ar barojošu auzu pārslu putru! Ar jogurta, banānu, medus, melleņu, grauzdētu lazdu riekstu un kanēļa piedevām tā būs garda maltīte.

Sastāvdaļas

  • 100 ml auzu pārslas
  • 200 ml ūdens
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 50 ml grieķu jogurts
  • 1 gab. banāns
  • 2 ēd.k. medus
  • 50 ml mellenes
  • 25 g lazdu rieksti
  • 0.5 tējk. Santa Maria Kanēlis, malts



Pagatavošana

  1. Nelielā katliņā uzkarsē ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai.
  2. Iemaisa auzu pārslas un šķipsniņu sāls. Samazina uguni līdz minimumam un vāra apmēram 5-7 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz auzu pārslas ir mīkstas, un maisījums sabiezējis līdz vajadzīgajai konsistencei.
  3. Noņem katliņu no uguns un ļauj putrai nedaudz atdzist.
  4. Putru saliek servēšanas traukos.
  5. Putrai katrā bļodiņā uzliek piciņu grieķu jogurta, medu, šķēlēs sagrieztu banānu, svaigas mellenes, rupji sakapātus, grauzdētus lazdu riekstus un vienmērīgi pārkaisa ar kanēli.

Sākums

Vasara un ledusskapis ne vienmēr ir ideāla kombinācija – no ēdienu aromātiem līdz siltuma radītam mitrumam, kā rezultātā dažkārt rodas nevēlami aromāti. Taču nav jāķeras pie sintētiskiem atsvaidzinātājiem vai dārgiem filtriem - mājās vari pagatavot efektīvus, dabiskus risinājumus, kas atsvaidzina gaisu un neitralizē smakas, iesaka eksperti no “thekitchn.com”.