IDEJAS brokastīm: karaliskas putras receptes

© Ģirts Ozoliņš/ F64 Photo Agency

Trešdien, 10. oktobrī, visā pasaulē tiek svinēta Starptautiskā Putras diena, kuras laikā īpaši tiek uzsvērta putras labā ietekme uz veselību un mūsdienīgi tās pagatavošanas veidi. Lai dažādotu putras baudīšanas iespējas, Dobeles dzirnavnieks sadarbībā ar kulinārijas bloga "upene.lv" autori Anniju Mihelsoni piedāvā karaliskas putras receptes.

Četru graudu pārslu putra ar vīģēm, godži ogām un karamelizētiem valriekstiem

Sastāvdaļas:

  • 1/2 glāze Dobeles 4 graudu pārslu
  • 1 1/2 glāze rīsu-kokosriekstu piena
  • 1 ēd.k. godži ogu
  • 1 svaiga vīģe
  • 1/4 ābola
  • 1/2 glāze valriekstu
  • 1 sauja brūkleņu
  • 1 ēd.k. kokosriekstu eļļas
  • 2 ēd.k. dateļu sīrupa
  • 2 ēd.k. medus
  • 2 ēd.k. brūnais cukura
  • 1/3 sulas no vidēji liela apelsīna

Pagatavošana:

  • Katliņā liek vārīties rīsu-kokosriekstu pienu, pievieno pārslas, vāra 2-3 minūtes, pēc tam uzliek vāciņu un ļauj putrai uzbriest.
  • Kamēr putra vārās, pagatavo karamelizētos riekstus - uzkarsētā pannā ieber riekstus un nedaudz tos apgrauzdē, tad pievieno kokosriekstu eļļu, kad tā izkususi, pievieno saldinātājus - dateļu sīrupu, medu un cukuru. Visu karamelizē, līdz izveidojas brūngana karamele, pēc tam izspiež apelsīna sulu, trešdaļu no tās pievieno karamelizētajiem riekstiem. Apmaisa un ļauj šķidrajai karamelei sacietēt.
  • Putru liek bļodā. Sagriež smalkās šķēlītēs ābolu un izkārto to bļodiņā virs putras, blakus izkārto arī pārējās piedevas - valriekstus, vīģes, godži ogas un brūklenes.
  • Visam pa virsu pārlej pāri palikušo karameli, kas nav sacietējusi uz riekstiem.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā