Izrādās, ka daudzi knifi, ko esam pieraduši izmantot virtuvē, patiesībā tikai sabojā maltīti. Piemēram, eļļas pievienošana, kad vāri makaronus vai gaļas cepšana uz neuzsildītas pannas. Uzzini, kādi vēl ieradumi jāatmet, lai, gatavojot ēdienus, rezultāts būtu izcils.
Mūsdienās, kā vēl nekad, cilvēki seko līdzi savam uzturam un tā kvalitātei. Kāpēc to mazināt, ēdot labus un veselīgus produktus nepareizi? Tomātus, zemenes, gurķus un citus vērtīgs produktus īstenībā jāēd tā, lai izceltu to veselīgās īpašības, norāda "Bright Side".
Miegs ir svarīgs ne tikai veselībai, bet arī mūsu omai nākamajā dienā. Dažreiz vakariņās apēstais var būt iemesls tam vai naktī gulēsim rāmi un mierīgi, vai mūsu miegs būs saraustīts.
Gurķi jau izsenis Indijā izmanto tradicionālajā medicīnā, jo tik siltā zemē tie nodrošina organismu ar šķidrumu un vēsumu. Taču tas nav vienīgais labums no šī nepelnīti nenovērtētā dārzeņa. "Bright Side" atklāj, ko vēl gurķis spēj paveikt ar mūsu organismu.
Daudziem produktiem ledusskapī patiesībā nav jābūt, kaut spītīgi cenšamies tos tur uzglabāt. Šādi mēs tikai aizņemam vietu, bet produkti zaudē savu garšu vērtīgās uzturvielas.
Daudziem produktiem ledusskapī patiesībā nav jābūt, kaut spītīgi cenšamies tos tur uzglabāt. Šādi mēs tikai aizņemam vietu, bet produkti zaudē savu garšu vērtīgās uzturvielas.
Šobrīd mājās gatavošana ir ieguvusi jaunu nozīmi, kad esam pašizolācijā vai pēc iespējas cenšamies samazināt aktivitātes ārpus mājas. Paša gatavotām maltītēm ir daudz plusu - tās ir veselīgākas, tu zini visas sastāvdaļas un produktus, tās pat var nereti pārspēt restorānus arī garšas ziņā. Taču virtuvē mums ir izveidojušies paradumi, par kuriem pat neaizdomājamies, ka tie var mūs apdraudēt. "Brightside" nosauc septiņas kļūdas, kuras ikviens no mums mēdz pieļaut, mājās gatavojot maltīti.
Ziepes un dušas želejas nereti ir bagāti ar dažādām ķimikālijām, kas kairina un sausina mūsu ādu. Šobrīd roku mazgāšana ar ziepēm ir īpaši svarīga, taču ādas dēļ der šad un tad tās palutināt ar kādu no šiem produktiem. Daudzus no tiem var atrast ledusskapī. Portāls "Cashkaro" uzskaitījis produktus, kas vislabāk noderēs kā alternatīva ziepēm.
Šobrīd spēcīga imūnsistēma ir viens no svarīgākajiem elementiem koronavīrusa pandēmijas laikā. Kamēr ir svarīgi izvēlēties produktus, kas palīdz stiprināt imūnsistēmu, tikpat nozīmīgi ir arī izvairīties no tiem paradumiem, kas to bojā. Portāls "Health" uzskatījis 6 ēšanas paradumus, kas vājina mūsu imunitāti pret vīrusiem.
Lai gan šie ēdieni tieši nepasargās no jaunā koronavīrusa, tajos esošie vitamīni un uzturvielas palīdzēs nostiprināt imūnsistēmu, kas šobrīd ir ārkārtīgi svarīgi. Aiovas medicīnas universitātes profesore un grāmatas " The Wahls Protocol: A Radical New Way to Treat All Chronic Autoimmune Conditions Using Paleo Principles" autore Terija Vāla portālam "Glamour" nosaukusi produktus, kas šobrīd noteikti jāiekļauj ēdienkartē imūnsistēmas stiprināšanai.
Skaistu smaidu vēlas ikviens no mums, bet kā tādu iegūt mājas apstākļos? Kamēr zobārstu pagaidām varētu nebūt viegli sastapt, piedāvājam 4 dabīgas metodes, ka padarīt savus zobus baltākus mājas apstākļos.
Mēs esam paraduši uzglabāt produktus, dažreiz pat nepiedomājot vai tā nemazinām to vērtīgās īpašības. Uzzini, kā pareizi jāglabā pārtikas produkti, lai tie ne tikai ilgāk saglabātos svaigi, bet arī būtu šo laiku veselīgi. Portāls "Brightside" ir apkopojis produktus, kurus ikdienā mēdzam uzglabāt nepareizi.
Rūpīgi sekojot līdzi ledusskapja saturam un izmantojot visus produktus, var ietaupīt gan savas finanses, gan dabas resursus. Mantu organizēšanas konsultante un lektore Dana Gulbe dalās ar padomiem, kā efektīvāk sakārtot ledusskapi un reizē samazināt arī pārtikas atkritumu daudzumu.
Šobrīd, kad daudzi no mums atrodas pašizolācijā vai cenšas pēc iespējas samazināt iziešanu no mājām, aktuāli ir jautājumi par dažādu produktu rezervēm un ilgāku uzglabāšanas laiku, lai tie būtu svaigi. "Unlock food" atklāj veidus, kā ilgāk saglabāt dažādus dārzeņus svaigus mājas apstākļos.
Ja vēl pirms nedēļas varējām lasīt, ka, piemēram, valstīs, kur ar koronavīrusu "Covid-19" saslimuši vairāk nekā 10 iedzīvotāji, ļaudis steidz iegādāties ikdienā nepieciešamos produktus un iztukšo veikalu plauktus, izskatās, ka daži cilvēki līdzīgi rīkojas arī Latvijā.
Mūsdienu plašajā pārtikas produktu klāstā daudzi no tiem tiek slavināti, kā īpaši veselīgi un nozīmīgi cilvēku ikdienas uzturā. Taču patiesībā šie slavinājumi nereti mēdz būt aplami un patiesībā, patērējot šos produktus lielos daudzumos, mēs varam pat kaitēt savam organismam.
Ir produkti, kuru ēšana vakarā ne tikai veicinās liekā svara rašanos, bet arī kaitēs organisma veselībai. Portāls "Tak prosto" apkopojis produktus, kurus labāk ēst dienas pirmajā pusē.
“Maxima Latvija” veiktajā aptaujā par produktiem, kurus iedzīvotāji vēlētos par samazinātām cenām, vidēji 80% respondentu norādīja, ka vēlas samazinātas cenas piena produktiem, svaigai gaļai, kā arī augļiem un dārzeņiem. Papildus šiem produktiem iedzīvotāji samazinātas cenas vēlas arī zivīm un jūras veltēm, kā arī mājsaimniecības precēm.