produkti

25.mai 2020
Mūsdienās, kā vēl nekad, cilvēki seko līdzi savam uzturam un tā kvalitātei. Kāpēc to mazināt, ēdot labus un veselīgus produktus nepareizi? Tomātus, zemenes, gurķus un citus vērtīgs produktus īstenībā jāēd tā, lai izceltu to veselīgās īpašības, norāda "Bright Side".
24.mai 2020
Miegs ir svarīgs ne tikai veselībai, bet arī mūsu omai nākamajā dienā. Dažreiz vakariņās apēstais var būt iemesls tam vai naktī gulēsim rāmi un mierīgi, vai mūsu miegs būs saraustīts.
12.mai 2020
Gurķi jau izsenis Indijā izmanto tradicionālajā medicīnā, jo tik siltā zemē tie nodrošina organismu ar šķidrumu un vēsumu. Taču tas nav vienīgais labums no šī nepelnīti nenovērtētā dārzeņa. "Bright Side" atklāj, ko vēl gurķis spēj paveikt ar mūsu organismu.
9.mai 2020
Daudziem produktiem ledusskapī patiesībā nav jābūt, kaut spītīgi cenšamies tos tur uzglabāt. Šādi mēs tikai aizņemam vietu, bet produkti zaudē savu garšu vērtīgās uzturvielas.
5.mai 2020
Daudziem produktiem ledusskapī patiesībā nav jābūt, kaut spītīgi cenšamies tos tur uzglabāt. Šādi mēs tikai aizņemam vietu, bet produkti zaudē savu garšu vērtīgās uzturvielas.
29.apr 2020
Šobrīd mājās gatavošana ir ieguvusi jaunu nozīmi, kad esam pašizolācijā vai pēc iespējas cenšamies samazināt aktivitātes ārpus mājas. Paša gatavotām maltītēm ir daudz plusu - tās ir veselīgākas, tu zini visas sastāvdaļas un produktus, tās pat var nereti pārspēt restorānus arī garšas ziņā. Taču virtuvē mums ir izveidojušies paradumi, par kuriem pat neaizdomājamies, ka tie var mūs apdraudēt. "Brightside" nosauc septiņas kļūdas, kuras ikviens no mums mēdz pieļaut, mājās gatavojot maltīti.
28.apr 2020
Ziepes un dušas želejas nereti ir bagāti ar dažādām ķimikālijām, kas kairina un sausina mūsu ādu. Šobrīd roku mazgāšana ar ziepēm ir īpaši svarīga, taču ādas dēļ der šad un tad tās palutināt ar kādu no šiem produktiem. Daudzus no tiem var atrast ledusskapī. Portāls "Cashkaro" uzskaitījis produktus, kas vislabāk noderēs kā alternatīva ziepēm.
22.apr 2020
Šobrīd spēcīga imūnsistēma ir viens no svarīgākajiem elementiem koronavīrusa pandēmijas laikā. Kamēr ir svarīgi izvēlēties produktus, kas palīdz stiprināt imūnsistēmu, tikpat nozīmīgi ir arī izvairīties no tiem paradumiem, kas to bojā. Portāls "Health" uzskatījis 6 ēšanas paradumus, kas vājina mūsu imunitāti pret vīrusiem.
16.apr 2020
Lai gan šie ēdieni tieši nepasargās no jaunā koronavīrusa, tajos esošie vitamīni un uzturvielas palīdzēs nostiprināt imūnsistēmu, kas šobrīd ir ārkārtīgi svarīgi. Aiovas medicīnas universitātes profesore un grāmatas " The Wahls Protocol: A Radical New Way to Treat All Chronic Autoimmune Conditions Using Paleo Principles" autore Terija Vāla portālam "Glamour" nosaukusi produktus, kas šobrīd noteikti jāiekļauj ēdienkartē imūnsistēmas stiprināšanai.
11.apr 2020
Medijs "goodhouse.ru" nosaucis tos pārtikas produktus, kurus var glabāt gluži vai visu mūžu.
3.apr 2020
Skaistu smaidu vēlas ikviens no mums, bet kā tādu iegūt mājas apstākļos? Kamēr zobārstu pagaidām varētu nebūt viegli sastapt, piedāvājam 4 dabīgas metodes, ka padarīt savus zobus baltākus mājas apstākļos.
31.mar 2020
Mēs esam paraduši uzglabāt produktus, dažreiz pat nepiedomājot vai tā nemazinām to vērtīgās īpašības. Uzzini, kā pareizi jāglabā pārtikas produkti, lai tie ne tikai ilgāk saglabātos svaigi, bet arī būtu šo laiku veselīgi. Portāls "Brightside" ir apkopojis produktus, kurus ikdienā mēdzam uzglabāt nepareizi.
28.mar 2020
Rūpīgi sekojot līdzi ledusskapja saturam un izmantojot visus produktus, var ietaupīt gan savas finanses, gan dabas resursus. Mantu organizēšanas konsultante un lektore Dana Gulbe dalās ar padomiem, kā efektīvāk sakārtot ledusskapi un reizē samazināt arī pārtikas atkritumu daudzumu.
24.mar 2020
Šobrīd, kad daudzi no mums atrodas pašizolācijā vai cenšas pēc iespējas samazināt iziešanu no mājām, aktuāli ir jautājumi par dažādu produktu rezervēm un ilgāku uzglabāšanas laiku, lai tie būtu svaigi. "Unlock food" atklāj veidus, kā ilgāk saglabāt dažādus dārzeņus svaigus mājas apstākļos.
29.feb 2020
Ja vēl pirms nedēļas varējām lasīt, ka, piemēram, valstīs, kur ar koronavīrusu "Covid-19" saslimuši vairāk nekā 10 iedzīvotāji, ļaudis steidz iegādāties ikdienā nepieciešamos produktus un iztukšo veikalu plauktus, izskatās, ka daži cilvēki līdzīgi rīkojas arī Latvijā.
9.feb 2020
Mūsdienu plašajā pārtikas produktu klāstā daudzi no tiem tiek slavināti, kā īpaši veselīgi un nozīmīgi cilvēku ikdienas uzturā. Taču patiesībā šie slavinājumi nereti mēdz būt aplami un patiesībā, patērējot šos produktus lielos daudzumos, mēs varam pat kaitēt savam organismam.
5.feb 2020
Ir produkti, kuru ēšana vakarā ne tikai veicinās liekā svara rašanos, bet arī kaitēs organisma veselībai. Portāls "Tak prosto" apkopojis produktus, kurus labāk ēst dienas pirmajā pusē.
29.jan 2020
“Maxima Latvija” veiktajā aptaujā par produktiem, kurus iedzīvotāji vēlētos par samazinātām cenām, vidēji 80% respondentu norādīja, ka vēlas samazinātas cenas piena produktiem, svaigai gaļai, kā arī augļiem un dārzeņiem. Papildus šiem produktiem iedzīvotāji samazinātas cenas vēlas arī zivīm un jūras veltēm, kā arī mājsaimniecības precēm.
11.dec 2019
Jau sen ir pierādīts, ka cilvēka ķermenis vispirms reaģē uz smaržu, jo tā visātrāk nonāk līdz smadzenēm.
19.sep 2019
Rudens mūs bagātīgi lutina ar pašmāju ražu - sulīgi, vitamīniem bagāti un kārdinoši mūsu dārzos, pagrabos un veikalu plauktos gozējas Latvijas kartupeļi, burkāni, bietes, kāposti, sīpoli, ķiploki, ķirbji un citi vietējie labumi. Protams, visi dārzeņi ir izcils vitamīnu, minerālvielu, antioksidantu un šķiedrvielu avots, un, jo krāsaināks ir ēdiens uz šķīvja, jo vairāk dažādu vērtīgu uzturvielu tajā paslēpts, tomēr arī starp rudens produktiem var atrast pašus vērtīgākos, kam noteikti jākļūst par šīs sezonas ēdienkartes sastāvdaļu. Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI ir izveidojuši piecu pašu vērtīgāko rudens produktu izlasi, kas noteikti jānobauda šajā gadalaikā!