8 veselīgi produkti, kurus ēdam nepareizi

© Pexels

Mūsdienās, kā vēl nekad, cilvēki seko līdzi savam uzturam un tā kvalitātei. Kāpēc to mazināt, ēdot labus un veselīgus produktus nepareizi? Tomātus, zemenes, gurķus un citus vērtīgs produktus īstenībā jāēd tā, lai izceltu to veselīgās īpašības, norāda "Bright Side".

Pexels

1.Tomāti

Tomāti patiesībā ir starp tiem produktiem, kurus labāk ēst pagatavotus, lai labāk uzņemtu tajos esošās vērtīgās vielas, piemēram, likopēnu, kas mazina sirds slimību un vēža risku. Vislabāk ēst tomātus, kas novārīti vismaz 90 grādos.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Ja vasaras sezonā par šķidruma uzņemšanu parasti ir vieglāk atcerēties, tad rudenī un ziemā ūdens dzeršana nereti tiek atstāta novārtā. Aukstākos laikapstākļos var būt grūtāk uztvert slāpju signālus, turklāt arī svīšana apģērba slāņos ir mazāk pamanāma, tā rezultātā radot maldīgu priekšstatu, ka hidratācija ir pietiekama un ķermenim ūdens nepieciešams mazāk nekā karstā laikā. Farmaceite Alīna Fleišmane uzsver, ka tas ir mīts, un skaidro, kāpēc ziemas sezonā par ūdens dzeršanu jāpiedomā jo īpaši rūpīgi.

Svarīgākais