5 paņēmieni, kā mājās dārzeņus saglabāt svaigus pēc iespējas ilgāk

© pixabay

Šobrīd, kad daudzi no mums atrodas pašizolācijā vai cenšas pēc iespējas samazināt iziešanu no mājām, aktuāli ir jautājumi par dažādu produktu rezervēm un ilgāku uzglabāšanas laiku, lai tie būtu svaigi. "Unlock food" atklāj veidus, kā ilgāk saglabāt dažādus dārzeņus svaigus mājas apstākļos.

pixabay

1. Kā uzglabāt salātus

Lapu salāti ilgāk būs svaigi, ja būs noskalot ūdenī, ietīti papīra vai trauku dvielī un uzglabāti saldētavā traukā vai plastmasas maisiņā. Vislabāk salātus noskalot un šādi uzglabāt uzreiz pēc to atvešanas mājās. Šādi vari rīkoties ar kāpostu, lapu salātiem, romiešu salātiem, spinātiem utt.

Piezīme: neņemot vērā to, ka salāti būs jau skaloti pirms likšanas saldētavā, tos tāpat pirms lietošana ieteicams vēlreiz noskalot zem tekoša ūdens.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvo gudri!

Vai esi pamanījis, ka jau no virtuves plaukta nākošs aromāts spēj pacelt noskaņojumu, radīt mājīguma sajūtu vai pat uzburt atmiņas par bērnību? Smaržām ir neticami spēcīga ietekme uz mūsu emocijām un fizioloģiju, jo tās stimulē smadzeņu daļu, kas atbild par atmiņām un emocijām. Tāpēc garšvielas un ēdiena aromāti nav tikai kulinārijas sastāvdaļa – tie ir arī sava veida “noskaņojuma slēdži”, raksta “psychologytoday.com”.

Svarīgākais