5 populāri produkti, kurus patiesībā nevajag likt ledusskapī

© pexels.com

Daudziem produktiem ledusskapī patiesībā nav jābūt, kaut spītīgi cenšamies tos tur uzglabāt. Šādi mēs tikai aizņemam vietu, bet produkti zaudē savu garšu vērtīgās uzturvielas.

pixabay

1. Dārzeņi

Kartupeļi aukstā temperatūrā sacukurojas un tāpēc zaudē garšu, turklāt ūdens to sastāvā izplešas un kristalizējas, sabojājot kartupeļa tekstūru. Sīpoli un ķiploki sāk pūt, kad tiem netiek nodrošināta gaisa cirkulācija un apkārt ir pārāk liels mitrums. Tas pats notiks ar burkāniem un bietēm. Tomāti ledusskapī zaudē garšu un kļūst ūdeņaini, bet gurķi paliek sausi, jo tiem patīk siltums.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Dzīvo gudri!

Gan lielie, gan mazie joprojām cīnās ar ziemas atstātajām sekām – zemu enerģijas līmeni un vitamīnu trūkumu. Dārzeņi un augļi ir būtiska sabalansēta uztura sastāvdaļa, tomēr, kā atklāj Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) veiktais pētījums, Latvijā to patēriņš pusaudžu vidū ir nepietiekams – dienā vidēji tikai katrs piektais pusaudzis (20%) ēd augļus un katrs ceturtais (25%) dārzeņus. Bērnu slimnīcas uztura speciāliste Lizete Puga kopā ar veselīga uztura kustības “Ēstprieks” iedvesmotāju “Maxima Latvija” skaidro, kam pievērst uzmanību, plānojot ģimenes ēdienkarti, un kā pavasarī gudri papildināt uzturu ar dārzeņiem un atgūt enerģiju.

Svarīgākais