5 ēšanas paradumi, kas grauj imūnsistēmu

© pixabay

Šobrīd spēcīga imūnsistēma ir viens no svarīgākajiem elementiem koronavīrusa pandēmijas laikā. Kamēr ir svarīgi izvēlēties produktus, kas palīdz stiprināt imūnsistēmu, tikpat nozīmīgi ir arī izvairīties no tiem paradumiem, kas to bojā. Portāls "Health" uzskatījis 6 ēšanas paradumus, kas vājina mūsu imunitāti pret vīrusiem.

pixabay

1. Pārspīlēšana ar sāli

Lieko nātriju parasti saista ar tādām problēmām, kā šķidruma aizture organismā un paaugstināts asinsspiediens, taču Bonnas Universitātes slimnīcas pētījums Vācijā atklājis, ka pārāk liels sāls daudzums var izraisīt imūndeficītu. Pētnieki atklāja, ka tad, kad nieres izdala lieko nātriju, rodas domino efekts, kas samazina ķermeņa spēju cīnīties ar baktēriju infekcijām.

Kamēr Covid-19 ir vīrusu slimība, tā var izraisīt arī sekundāras baktēriju infekcijas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Veselība

Ja vasaras sezonā par šķidruma uzņemšanu parasti ir vieglāk atcerēties, tad rudenī un ziemā ūdens dzeršana nereti tiek atstāta novārtā. Aukstākos laikapstākļos var būt grūtāk uztvert slāpju signālus, turklāt arī svīšana apģērba slāņos ir mazāk pamanāma, tā rezultātā radot maldīgu priekšstatu, ka hidratācija ir pietiekama un ķermenim ūdens nepieciešams mazāk nekā karstā laikā. Farmaceite Alīna Fleišmane uzsver, ka tas ir mīts, un skaidro, kāpēc ziemas sezonā par ūdens dzeršanu jāpiedomā jo īpaši rūpīgi.

Svarīgākais