Pārtika

6.jan 2023
Pārtikas produktu cenas pasaulē decembrī samazinājušās devīto mēnesi pēc kārtas, ziņo ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācija (FAO).
1.jan 2023
No ražošanas viedokļa varam būt droši, ka Latvijai pārtikas krīze nedraud, aģentūrai LETA stāstīja lauksaimniecības kooperatīva "Latraps" bijušais valdes priekšsēdētājs un SIA "ASNS Ingredient" valdes loceklis Edgars Ruža.
7.dec 2022
Pārtikas ražošanas uzņēmumiem lielākos izaicinājumus sagādā apgrozāmo līdzekļu pieejamība, saka Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) padomes priekšsēdētāja Ināra Šure.
29.nov 2022
Vai esat kādreiz domājuši, kā cilvēki spēj nodzīvot līdz 100 gadu vecumam? Tas var šķist neiespējami, jo mūsdienās arvien vairāk cilvēku sirgst ar nopietnām veselības kaitēm, kas būtiski samazina to dzīves ilgumu. Tajā paša laikā ir pietiekami daudz cilvēku, kas nodzīvo garu mūžu. Tiek izcelti pieci pasaules reģioni jeb tā dēvētā zilā zona, kur mīt vislielākais skaits cilvēku, kas nodzīvo līdz 100 gadu vecumam. Tā ir Sardīnija (Itālija), Okinava (Japāna), Loma Linda (Kalifornija), Ikarija (Grieķija) un Nikoija (Kostarika). Uzziniet no kādiem produktiem ikdienā atteikušies pasaules ilgdzīvotāji, lai varētu dzīvot garu mūžu!
26.nov 2022
Apstrādāti pārtikas produkti var izraisīt atkarību, kas ir salīdzināma ar tabaku. To secinājuši Mičiganas Universitātes un Virdžīnijas Tehnoloģiju institūta psihologi, un pētījuma rezultāti publicēti žurnālā Addiction.
25.nov 2022
Pavasarī vairākām produktu grupām cenas varētu samazināties, sacīja Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) Lauksaimniecības tirgus veicināšanas daļas vadītāja Ingūna Gulbe.
21.nov 2022
Topošās koalīcijas partneriem atšķirīgi viedokļi par sezonālā, mazkvalificētā darba spēka piesaisti lauksaimniecībā no ārvalstīm un samazinātās pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes noteikšanu pārtikas pamata produktiem.
11.nov 2022
Izdevumi pārtikas importam pasaulē šogad sasniegs 1,94 triljonus dolāru, kas būs visu laiku augstākais līmenis, prognozē ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācija (FAO).
5.nov 2022
Ik viens vēlas dzīvot veselīgu un garu mūžu. Lai tā notiktu nepieciešams rūpēties par savu veselību. Kā zināms, lai būtu laba veselība, nepieciešams nodarboties ar fiziskām aktivitātēm un ēst veselīgu pārtiku. 
1.nov 2022
Šis rudens ne vienam vien Latvijas iedzīvotājam raisījis pamatotas bažas ne vien pieaugošo komunālo pakalpojumu, bet arī augsto pārtikas cenu dēļ. TV24 raidījumā "Uz līnijas" veikalu tīkla “Lats” valdes priekšsēdētājs Raimonds Okmanis skaidrojis, vai kādām preču grupām veikalos gaidāms vēl lielāks cenu pieaugums.
1.nov 2022
Latvijas iedzīvotāji pārtikas preces sākuši iegādāties pārdomātāk, otrdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijas izpilddirektors Noris Krūzītis.
24.okt 2022
Lai pabarotu savu mājdzīvnieku, vīrietis Vecmīlgrāvi ķerās pie izmisuma pilna soļa – piesējis savu mīluli pie staba, saimnieks devās veikalā, lai nozagtu suņa barības konservus. Sabāzis preces kabatās, vīrietis suni pabaroja turpat pie tirdzniecības centra durvīm, vēsta “Degpunktā”.
22.okt 2022
Nesen aizvadīta Pasaules pārtikas diena. TV3 raidījuma “900 sekundes” aptaujā noskaidroti sabiedrības paradumi.
16.okt 2022
Maize ir viens no pirmajiem pasaulē pagatavotiem pārtikas produktiem, jo tiek uzskatīts, ka pirmo reizi to izcepa jau pirms 30 000 gadiem. Kopš tā laika cilvēces apetīte ir tikai augusi un galu galā padarījusi mūs par tiem, kas mēs esam šobrīd.
15.okt 2022
Pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināšana ir veids, kā sabiedrībai sniegt lielāko labumu, pārējā Eiropa to ir sapratusi, intervijā sacīja mazumtirgotāja SIA "Rimi Latvia" valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais.
7.okt 2022
Pārtikas produktu cenas pasaulē septembrī samazinājušās sesto mēnesi pēc kārtas, ziņo ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācija (FAO).
4.okt 2022
Latvijas pārtikas ražotājiem daudz kas ir atkarīgs no tā, kā tiek ražoti produkti un kas ir mērķauditorija, bet ražotājiem šis solās būt izdzīvošanas gads, un enerģētikas krīze var novest pie pārtikas un dzērienu ražotāju bankrotiem, intervijā aģentūrai LETA stāstīja Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) Lauksaimniecības tirgus veicināšanas daļas vadītāja Ingūna Gulbe.
29.sep 2022
Latvijas iedzīvotāji atkritumos lielākoties izmet gatavos ēdienus un mājās pagatavotu maltīšu atlikumus, tostarp zupas un sautējumus (6%), salātus un citos veidos pagatavotus dārzeņus (5%), biezputras, rīsus, kartupeļus un pastas (4%) un citus ēdienus, liecina "Rimi Baltic" veiktais pētījums.
25.sep 2022
Viens no pašreiz aktuāliem vides ilgtspējas izaicinājumiem ir pārtikas atkritumu daudzums. Ik gadu Eiropā tiek izšķērdēti miljoniem tonnu ēdiena, tai pat laikā citviet pasaulē cilvēki cieš badu. Turklāt, izmetot ēdienu, mēs izniekojam dabas resursus un izejvielas, kas tiek izmantotas pārtikas ražošanai. Šo iemeslu dēļ eksperti apkopojuši četrus ikdienā vienkārši ieviešamus padomus, kas palīdzēs ikvienam ievērojami samazināt pārtikas atkritumu daudzumu.
16.sep 2022
Pirms dodieties uz veikalu iegādāties pārtiku, izlasiet šos deviņu padomus!