PVD pievērsīs pastiprinātu uzmanību vairākām Krievijas un Baltkrievijas precēm

© Ģirts Ozoliņš / F64

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) robežkontroles vietās no šodienas veiks pastiprinātas kontroles dažādām Krievijas un Baltkrievijas precēm, liecina PVD publiskotā informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Dienesta pārstāvji norāda, ka pastiprinātas pārbaudes jāveic, lai ierobežotu riskus cilvēku un dzīvnieku veselībai, dzīvnieku labturībai vai arī - ģenētiski modificētu organismu gadījumā - videi.

Tāpēc PVD robežkontroles punktos veiks pastiprinātas kontroles, tostarp identitātes un fiziskās oficiālās kontroles un uzraudzības darbības ar paraugu ņemšanu laboratoriskiem izmeklējumiem dažādu preču sūtījumiem, kuriem vismaz 10% līmenī izcelsmes valsts ir Krievija un Baltkrievija, neatkarīgi no importētāja vai galamērķī norādītās Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts.

PVD pārstāvji norāda, ka lēmums par pastiprinātām kontrolēm pieņemts, pamatojoties uz galvenā pārtikas un veterinārā inspektora rīkojuma "Par pastiprinātu kontroļu veikšanu" izpildes rezultātu izvērtējumu par laika periodu no 2024.gada 1.aprīļa līdz 31.jūlijam.

No izpildes rezultātiem PVD secināja, ka preču kontrolei joprojām tiek uzrādīti pārtikas un barības sūtījumi, kuru izcelsme ir Krievija un Baltkrievija, saglabājoties bažām par to nekaitīgumu, īpaši jaunās ražas sezonas sākumā.

Pastiprinātās kontroles paredzēts veikt līdz 2025.gada 23.februārim.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

Svarīgākais