Ja kādreiz nācies ēs olu ar zaļganpelēku dzeltenumu un varbūt pat sajust sēra smaku, tad tā ir pagatavota nepareizi un ir ļoti neveselīga, raksta "otkrito.lv".
Kad Lieldienu kaujas izcīnītas, Otrajās Lieldienās brokastīs var pasniegt olu zvēriņus, kas īpaši iepriecinās pašus mazākos mājiniekus. Lūk, divas idejas peles un eža izveidošanai.
34% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju uzturā lieto ne vairāk kā divas olas nedēļā, un tikai 2% vispār nelieto olas uzturā, secināts "Mēness aptiekas" rīkotajā aptaujā.
Olas ir ne tikai izcils olbaltumvielu, aminoskābju, antioksidantu un veselīgo tauku avots, bet var arī būtiski uzlabot veselību. Uzziniet, kādu labumu veselībai sniedz olas!
Pirms Lieldienām pieaudzis pieprasījums pēc olām, savukārt cena gada laikā ir pieaugusi atsevišķiem olu veidiem, stāsta aptaujātie mazumtirgotāju pārstāvji.
Olas ir pieejams un veselīgs produkts, kā arī prognozes liecina, ka pasaulē olu patēriņš tuvākajos gados palielināsies, tikmēr Latvijā olas ēd mazāk nekā vidēji Eiropā vai ASV, informēja Latvijas Apvienotās putnkopības asociācijas (LAPNA) izpilddirektore Anna Ērliha.
Latvija no Ukrainas pagājušajā gadā importēja 38,5 miljonus svaigu mājas vistu olu 2,4 miljonu eiro vērtībā, kas ir 20,2% no kopējā svaigu mājas vistu olu importa, ziņo Centrālajā statistikas pārvaldē, atsaucoties uz provizoriskiem datiem.
Ierasti "skrullējot" ziņu lentu sociālajos medijos, uzmanību pievērsa kāds veids, kā pagatavot ceptas mini olas. Gribējās pārbaudīt, kā tas darbojas dzīvē, tāpēc nolēmām pamēģināt.
Olu krāsošana un krāsaino olu kaujas ir viena no daudzu ģimeņu svarīgākajām Lieldienu tradīcijām, kurai vērts gatavoties laikus, izplānojot gan nepieciešamo olu daudzumu, gan materiālus to krāsošanai. Tradicionāli viens no izplatītākajiem dabīgajiem olu krāsošanas līdzekļiem ir sīpolu mizu novārījums, kas palīdz tikt pie dažādu toņu sarkanīgi brūnām olām. Taču ledusskapī un dārzeņu plauktā varam atrast vēl ne mazums pārtikas produktu, kuru mizas, serdes, liekās lapas un citas paliekas ļauj tikt pie pārsteidzoši krāsainām olām videi draudzīgā veidā.
Svētki ir laiks, tad atļaujamies apēst vairāk un uzturā iekļaut vairāk svētku našķu. Lieldienas nav izņēmums! Taču vai zinām, kā galveno Lieldienu ēdienu olas, pagatavot droši un pareizi? Un kā to atbilstoši uzglabāt?
Pārdoto olu apjoms Lieldienās Latvijas ražotājiem palielināsies vidēji par 30%, tuvojoties svētkiem atzina Latvijas Olu un putnu gaļas ražotāju asociācijas izpilddirektore Anna Ērliha.
Lielākā daļa veikalu tīkla "top!" aptaujas respondentu jeb 88% šogad plāno atzīmēt Lieldienu un to darīs, lai stiprinātu ģimenes sajūtu, radītu prieku bērniem un kopumā ienestu savās mājās svinīgu noskaņojumu.