Olas

9.jūl 2022
Ja kādreiz nācies ēs olu ar zaļganpelēku dzeltenumu un varbūt pat sajust sēra smaku, tad tā ir pagatavota nepareizi un ir ļoti neveselīga, raksta "otkrito.lv".
18.jun 2022
Kāpēc nevar mazgāt olas, interesē daudzus. Kā izrādās, higiēna šajā gadījumā var sabojāt olas, kas nākotnē var kaitēt cilvēka organismam.
8.mai 2022
Šefpavārs Daniels Patersons atklāj veidu, kā pagatavot olu kulteni tā, lai tas vienmēr izdotos perfekts, vēsta "The Sun".
17.apr 2022
Kad Lieldienu kaujas izcīnītas, Otrajās Lieldienās brokastīs var pasniegt olu zvēriņus, kas īpaši iepriecinās pašus mazākos mājiniekus. Lūk, divas idejas peles un eža izveidošanai.
17.apr 2022
34% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju uzturā lieto ne vairāk kā divas olas nedēļā, un tikai 2% vispār nelieto olas uzturā, secināts "Mēness aptiekas" rīkotajā aptaujā.
17.apr 2022
"HelloFresh" darbinieki atklājuši labāko veidu, kā pagatavot perfekti mīkstas vārītas olas, ziņo "Daily Star".
15.apr 2022
Olas ir ne tikai izcils olbaltumvielu, aminoskābju, antioksidantu un veselīgo tauku avots, bet var arī būtiski uzlabot veselību. Uzziniet, kādu labumu veselībai sniedz olas!
14.apr 2022
Pirms Lieldienām pieaudzis pieprasījums pēc olām, savukārt cena gada laikā ir pieaugusi atsevišķiem olu veidiem, stāsta aptaujātie mazumtirgotāju pārstāvji.
13.apr 2022
Olas ir pieejams un veselīgs produkts, kā arī prognozes liecina, ka pasaulē olu patēriņš tuvākajos gados palielināsies, tikmēr Latvijā olas ēd mazāk nekā vidēji Eiropā vai ASV, informēja Latvijas Apvienotās putnkopības asociācijas (LAPNA) izpilddirektore Anna Ērliha.
12.apr 2022
Latvija no Ukrainas pagājušajā gadā importēja 38,5 miljonus svaigu mājas vistu olu 2,4 miljonu eiro vērtībā, kas ir 20,2% no kopējā svaigu mājas vistu olu importa, ziņo Centrālajā statistikas pārvaldē, atsaucoties uz provizoriskiem datiem.
26.mar 2022
Nedaudz dodot vaļu radošumam, iespējams pat parastas brokastis padarīt par maziem svētkiem un pārsteigt savu ģimeni, īpaši bērnus.
16.feb 2022
Arī tik vienkārša gatavošanas procedūra, kā olu uzvārīšana, var tikt sabojāta, šo trīs populāro kļūdu dēļ.
10.feb 2022
Omlete ir ļoti ātri un viegli pagatavojams ēdiens. Taču ne katram sanāk gaisīga omlete.Bet ir veids, kā to mainīt, raksta belnovosti.by.
30.jan 2022
Populārais britu šefpavārs Džeimss Mārtins paskaidroja, kāpēc olas nekad nevajadzētu uzglabāt ledusskapī. Par to raksta The Daily Star.
1.okt 2021
D vitamīna deficīta risks drēgnajā rudenī īpaši augsts ir cilvēkiem, kas vecāki par 65 gadiem. D vitamīns ir būtisks kaulu, zobu un muskuļu veselībai.
31.jūl 2021
Ierasti "skrullējot" ziņu lentu sociālajos medijos, uzmanību pievērsa kāds veids, kā pagatavot ceptas mini olas. Gribējās pārbaudīt, kā tas darbojas dzīvē, tāpēc nolēmām pamēģināt.
3.apr 2021
Olu krāsošana un krāsaino olu kaujas ir viena no daudzu ģimeņu svarīgākajām Lieldienu tradīcijām, kurai vērts gatavoties laikus, izplānojot gan nepieciešamo olu daudzumu, gan materiālus to krāsošanai. Tradicionāli viens no izplatītākajiem dabīgajiem olu krāsošanas līdzekļiem ir sīpolu mizu novārījums, kas palīdz tikt pie dažādu toņu sarkanīgi brūnām olām. Taču ledusskapī un dārzeņu plauktā varam atrast vēl ne mazums pārtikas produktu, kuru mizas, serdes, liekās lapas un citas paliekas ļauj tikt pie pārsteidzoši krāsainām olām videi draudzīgā veidā.
3.apr 2021
Svētki ir laiks, tad atļaujamies apēst vairāk un uzturā iekļaut vairāk svētku našķu. Lieldienas nav izņēmums! Taču vai zinām, kā galveno Lieldienu ēdienu olas, pagatavot droši un pareizi? Un kā to atbilstoši uzglabāt?
2.apr 2021
Pārdoto olu apjoms Lieldienās Latvijas ražotājiem palielināsies vidēji par 30%, tuvojoties svētkiem atzina Latvijas Olu un putnu gaļas ražotāju asociācijas izpilddirektore Anna Ērliha.
1.apr 2021
Lielākā daļa veikalu tīkla "top!" aptaujas respondentu jeb 88% šogad plāno atzīmēt Lieldienu un to darīs, lai stiprinātu ģimenes sajūtu, radītu prieku bērniem un kopumā ienestu savās mājās svinīgu noskaņojumu.