Tūlīt, tūlīt jau būs Lieldienas, kad galdā celsim krāsainas olas! Noteikti daudziem šajos svētkos sanāk nokrāsot pārlieku daudz olu, kuras svētku laikā nav iespējams notiesāt. Cik ilgi drīkst uzglabāt vārītas olas, lai tās būtu drošas ēšanai, un kad tās vajadzētu mest laukā?
Noteikti daudziem pēc Lieldienām vēl kādu laiku negribēsies redzēt un ēst vārītas olas.
Labās ziņas ir tādas, ka vārītas olas būs labas ēšanai līdz pat septiņām dienām pēc to izvārīšanas, ja tās tiks uzglabātas ledusskapī, raksta "Southern living".
Saskaņā ar ASV Pārtikas un zāļu pārvaldes sniegtajām rekomendācijām, vārītas olas ar vai bez čaumalas drošas būs ēšanai pat nedēļu pēc to vārīšanas, taču ne ilgāk. Ja nedēļu pēc Lieldienām jūsu ledusskapī vēl ir vārītas olas, tad tās nepieciešams izmest.
Tomēr nedaudz citi noteikumi attiecas uz Lieldienu olām, ja tās ārpus ledusskapja tiek turētas ilgāk par divām stundām. Tādā gadījumā olas ātrāk sabojāsies un nebūs tik ilgi drošas ēšanai!
Kā noteikt, vai cieti vārīta ola ir sabojājusies? Ja cieti vārītai olai rodas nepatīkama smaka vai mainās tekstūra un tā ir gļotaina, izmetiet olu, jo tā, visticamāk, ir sabojājusies.