“Jo aukstāks laiks aiz loga, jo vairāk vakarus gribas pavadīt mājās, skatoties filmas un aicinot ciemos draugus. Kādi tusiņi bez uzkodām? Un kādas uzkodas bez mērcītēm? No tā visa izriet, ka garajos un tumšajos vakaros mērcītes ir pat obligātas,” atzīmē virtuves huligāns Pipars.
Nevajag mānīties, neliela kartupeļu atkarība ir katra latvieša gēnos. Tas vienkārši ir tāds, kā mierinājums pēc grūtas dienas, ja sacepts krāsnī ar sviestu vai baudpilns ceļojums, ja pagatavots smalkā restorānā trifeļu kartupeļu biezenī.
Veikalā pieejams plašs klāsts ar dažādiem garšvielu maisījumiem, kuri ir paredzēti uzkodu, salātu mērcīšu pagatavošanai. Nepērciet veikalā, bet pagatavojiet pats!
Lielisks veids, kā atrast pielietojumu tukšām, mazām plastmasas pudelītēm. Ja pudeli nevarat nodot depozīta sistēmā, izveidojiet no tās mērces trauciņu!
Vasara ir laiks, kad notraušam no grila putekļus un palutinām savas garšas kārpiņas ar dažādiem grilējumiem. Grilējumu garšas nianses viennozīmīgi izcels arī piemērotas mērces.