Tārpi mēdz būt ne tikai avenēs un ābolos, bet arī ķiršos. Ja salasīti vai nopirkti ķirši ar tārpiem, vai no šādiem ķiršiem var vārīt ievārījumu? Un kā lai no tiem tiek vaļā, ja visu pirkumu vai lasījumu žēl mest ārā?
Ķirši ir ne tikai garšīgi, tie ir arī labi mūsu veselībai. Tomēr ķiršos ir kauliņi un, ja tie jātīra vairumā, tad tās ir īstas "galvassāpes". Apkopojām sešus veiklus trikus, kā atbrīvot ķiršus no to kauliņiem.
Soctīkos ik pa laikam parādās ziņa par kādu tirgotāju šosejas malā, kurš līdzcilvēkus kaut kādā veidā ir aizkustinājis vai palicis atmiņā. Parasti šādi ieraksti ātri gūst lielu atsaucību un, iespējams, palīdz tirgotājam labāk pārdot savu produkciju.
Gluži bez ķiršiem šogad palikuši neesam. Var pasūroties, ka raža nav visai liela un dārzā tai kāri uzbrūk putni, bet tirgū ogas padārgas. Var apgalvot, ka vairāk pa prātam svešzemju saldie ķirši, bet vietējie šķiet pārāk skābi, tomēr vismaz saujiņu dienā tik un tā vajadzētu apēst, kamēr ir.
Jūlija vidū Dārzkopības institūtā Dobelē ir sācies ķiršu ogu vākšanas laiks. Kamēr zinātniekiem un profesionālajiem dārzkopjiem svarīgas ir rūpes par ražas lielumu, kvalitāti un to ietekmējošo faktoru izpēti, visi ķiršumīļi aicināti viesoties dārzā un baudīt tos.
Aizvadītajā diennaktī Kurzemē kāds 60 gadus vecs vīrietis guva traumas, jo, lasot ķiršus, krita no koka, apmēram četru metru augstuma, pavēstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Sarmīte Skujiņa.
Rīgas iedzīvotāji un pilsētas viesi vēl pirms aukstāka laika iestāšanās steidz izbaudīt un nofotografēties pie pasakaini ziedošajiem ķiršu kokiem Uzvaras parkā.
Siltākajās pasaules vietās ķiršu ziedēšanas laiks jau sen kā sācies, tomēr Stokholmā ķirši pilnā plaukumā ir vērojami šonedēļ. Pilsētas iedzīvotājus un viesus priecē krāšņie ķiršu ziedi Karaļa dārzā pašā pilsētas centrā.