5 iemesli, kāpēc ēst ķiršus

© unsplash.com

Noskaidrojiet, kāpēc nepieciešams ēst ķiršus jeb kādu ieguvu veselībai var sniegt šīs gardās ogas.

Ķiršu uzturvētība (1 gl ķiršu ar kauliņiem):

  • Kalorijas: 87
  • Tauki: 0 g (piesātinātie tauki: 0 g)
  • Sāls: 0 mg
  • Ogļhidrāti: 22 g
  • Šķiedrvielas: 3 g
  • Cukurs: 18 g
  • Olbaltumvielas: 1,5 g

unsplash.com

1. Ķirši ir bagāti ar antioksidantiem

Džanna Masi, dietoloģe, norāda, ka ķirši ir bagāti ar antioksidantiem, īpaši antocianīniem un kvercetīnu. Šie savienojumi palīdz cīnīties pret oksidatīvo stresu un iekaisumiem, potenciāli samazinot hronisku slimību risku. Daži pētījumi liecina, ka skābajos ķiršos ir augstāka kopējo fenola savienojumu koncentrācija, savukārt saldajos ķiršos ir vairāk antocianīnu.

unsplash.com

2. Ēdot ķiršus, varam labāk gulēt

Saskaņā ar "Sleep Foundation" ziņoto, skābajos ķiršos ir pietiekami daudz melatonīna, lai, ēdot šī ogas, varētu labāk un ilgāk gulēt. Melatonīns ir hormons, kas regulē miega un nomoda ciklu, un skābie ķirši ir dabisks šī miegu veicinošā savienojuma avots.

unsplash.com

3. Palīdz mazināt iekaisumu procesus organismā

Pētījumi liecina, ka antocianīni, kas atrodami ķiršos, ir īpaši efektīvi, lai samazinātu iekaisuma marķierus organismā. Regulāra ķiršu lietošana uzturā var atbalstīt locītavu veselību un mazināt ar iekaisuma slimībām saistīto diskomfortu. "Ķirši satur pretiekaisuma savienojumus, kas var palīdzēt samazināt artrīta un podagras simptomus," saka Džanna Masi.

unsplash.com

4. Labai imūnsistēmai

Ķirši ir labs C vitamīna avots. Kā zināms, tad šis vitamīns mums ir nepieciešams, lai uzturētu labu imūnsistēmu un veselību. Viena glāze sarkano ķiršu bez kauliņiem satur 25% no dienā ieteicamās C vitamīna devas.

unsplash.com

5. Labs palīgs svara zaudēšanai

Ķirši būs laba uzkoda ikvienam, kas vēlas zaudēt kādu lieko kilogramu. Šīs ogas satur daudz šķiedrvielu un ūdens, tieši tāpēc var palīdzēt svara zaudēšanas procesā. Turklāt ķiršu dabiskais saldums var apmierināt tieksmi pēc cukurotiem ēdieniem.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Uzturs

Skolas gadi ir nozīmīgs bērna attīstības posms, un sabalansēts uzturs būtiski ietekmē ne tikai fizisko veselību, bet arī kognitīvās funkcijas, piemēram, koncentrēšanās spējas, atmiņu, uztveri, uzmanību un lēmumu pieņemšanu, kas veicina panākumus mācībās. Sabalansēta ēdienkarte var kļūt par slepenu palīgu, kas uzlabo bērna sasniegumus un enerģijas līmeni ikdienā. Par to, kādi produkti būtu jāiekļauj bērna uzturā, stāsta farmaceite un uztura speciāliste Jeļizaveta Krasiļnikova.

Svarīgākais