Ķirši ir ne tikai garšīgi, tie ir arī labi mūsu veselībai. Tomēr ķiršos ir kauliņi un, ja tie jātīra vairumā, tad tās ir īstas "galvassāpes". Apkopojām sešus veiklus trikus, kā atbrīvot ķiršus no to kauliņiem.
Izrādās, ka, lai viegli atbrīvotos no kauliņa, talkā jāņem parasts salmiņš. Ar salmiņu, caur vietu, kur atradies kātiņš, izspiež kauliņu.
Lai atvieglotu procesu, ķiršus šādi tīrot, var izmantot pudeli. Ķirsi novieto virs pudeles kakliņa ar kātiņa daļu uz augšu. Tad ar salmiņu izdur kauliņu, kurš iekritīs pudelē. Šādi būs mazāka šmuce ar kauliņiem un arī pirksti paliks tīrāki.
Kauliņu var viegli izņemt arī ar naža palīdzību. Nazi līmeniski novieto virs ķirša un pa to uzsit (līdzīgi, kā tīrot ķiplokus). Ķirsis saplaks un kauliņš būs viegli izņemams.
Saspraudi atloka. Ķirsim noņem kātiņu un šajā vietā ar saspraudes "apaļo" galu izņem kauliņu.
Šajā gadījumā būs nepieciešams koka irbulītis un pudele. Novieto ķirsi uz pudeles kakliņa ar kātiņa daļu uz augšu. Ar irbulļa tievāko galu tad izspied kauliņu pudelē.
Izrādās, ka kauliņu var pavisam vienkārši izņemt ar pinceti. Ar pinceti iedur ķirsī tur, kur atradies tā kātiņš un satver kauliņu. Tad to viegli izvelc.
Līdzīgi kā ar saspraudi, ķiršu kauliņu izņemšanai var izmantot arī matadatu. Ar matadatas apaļo galu izķeksē kauliņu vietā, kur atradies ķirša kātiņš.