Par to, ka gāzētais dzēriens "Coca Cola" ir gluži vai brīnumlīdzeklis un var noderēt daudzās jomās, zināms jau sen. Tostarp, ne reizi vien minēts, ka šī limonāde tiekot galā ar traipiem uz apģērba.
Liefehacks nolēma pārbaudīt kā vizuāli atšķiras dažādās vidēs turētu vistu olas. Olas salīdzinātas pēc trim kritērijiem - olu ārējais izskats un čaumalas biezums, olu dzeltenumu krāsa un olu baltumu konsistence.
Šokolādes desa jeb "Saldā brunete" ir viens no iecienītākajiem gardumiem. Taču tik pat, cik garda un iecienīta, šokolādes desa ir arī kalorijām bagāta.
Pretrunīgi līgumi un neesošas licences - tas atklājās “de facto” veiktajā eksperimentā par nodarbinātību “aplikāciju biznesa” vidē. Kamēr, pateicoties aplikācijai telefonā, cilvēkiem pakalpojumu saņemšana kļūst aizvien ērtāka un ātrāka, nozarē nodarbinātie kļūst aizvien neaizsargātāki. Turklāt vienā no “de facto” atklātajiem gadījumiem pārbaudi uzsāks Valsts Darba inspekcija.
"Kad ārā termometra stabiņš tuvojas +30 grādu atzīmei, automašīnas salons pusstundas laikā sakarst virs +60 grādiem! Teorētiski šādā karstumā var uzcept olu! Bet kā ir patiesībā? To es noskaidroju šajā eksperimentā," norāda Latvijas jūtūberis PiparsLV.
Ievārījumu laiks rit pilnā sparā. Neatņemama šī garduma sastāvdaļa ir cukurs. Taču, kā izrādās, cukurs nebūt nav vienīgais saldinātājs, kas ievārījumu padarīs neticami gardu.
Eksperimentā cenšoties noskaidrot, vai tiešām gāzētā limonāde "Coca Cola Zero" nesatur cukuru, tika secināts, ka minētais dzēriens tiešām atšķiras no ierastās "Coca Colas".
Rast iedvesmu kādam kārumam vai neizmēģinātai receptei šodien ir pavisam viefli - nepieciešams vien ilgāk palikt sociālajos tīklos. "Iemaldoties" Facebook grupā "Mēs gatavojam!" atradu bērnības kāruma recepti, ko izrādās nav grūti pagatavot pašam.
Saldējums ir neatņemams gardums vasarā, taču lielā cukura daudzuma, dažādu krāsvielu un citu piedevu dēļ to nevajadzētu ēst pārāk bieži. Taču veikalā nopērkamajiem saldējumiem ir lieliska alternatīva - mājās gatavoti veselīgie saldējumi.
Svētdien, 11.maijā, tāpat kā citviet pasaulē arī Latvijā tiek atzīmēta Mātes diena. Šoreiz esam sagatavojuši padomu, kā vienkārši un skaisti izrotāt māmiņai sagādāto dāvanu.
Jau pēc nedēļas svinēsim Lieldienas. Kamēr vieni šajos svētkos galdā cels tradicionālos kārumus, tikmēr citi, iespējams, nolēmuši pagatavot ko jaunu. To darījām arī mēs. Šoreiz izmēģinājām, cik gardi sanāk Lieldienu cepumi, kuru recepti blogā "našķoties.com" saviem sekotājiem publicējusi Latvijā populārā ēdienu blogere Zane Ozoliņa. Brīdinām- pagatavotais kārums ir patiešām debešķīgi gards.
Kāda sieviete veikusi eksperimentu ar Latvijas aptiekās nopērkamu zivju eļļu. Viņa pārdūra zivju eļļas kapsulu un uzlēja uz putuplasta. Pēc neilga laika eļļa saēda putuplastu. Jautājums, kas notiek ar mūsu organismu, ikdienā lietojot šādu preparātu?
Jebkura sieviete grib izskatīties un justies skaista. Neliela deva kosmētikas bieži vien ļauj kļūt par sevi pārliecinātākai. Kurš to būtu domājis, ka mājas apstākļos vien no divām sastāvdaļām iespējams uztaisīt skropstu tušu? Tieši tik vienkārši! Seko soli pa solim mūsu ieteikumiem un izveido pati savu skropstu tušu.
Pavasaris ir īstais laiks, kad pēc garajiem ziemas mēnešiem īpaši padomāt arī par ādas kopšanu. Šoreiz pārbaudījām, vai vien no trim sastāvdaļām patiešām iespējams mājās pagatavot kopjošu lūpu balzamu.
Majonēze ir viens no tiem produktiem, ar kuru uztura speciālisti un dietologi aicina neaizrauties. Taču to nevar teikt par mājās gatavotu majonēzi, kas sanāk garda, veselīga un tās pagatavošana aizņem vien dažas minūtes!
Interneta dzīlēs un pavārgrāmatās var atrast dažnedažādu ēdienu receptes, kuru pagatavošanai bieži vien nepieciešams lērums sastāvdaļu. Taču tautā mēļo, ka kraukšķīgus un mutē kūstošus siera cepumus iespējams pagatavot vien no divām sastāvdaļām. Vai tā patiesi ir? Laiks eksperimentēt!