Ekonomika

27.jun 2015
Grieķija dreifē prom no eirozonas, tā savā tvitera kontā norises Grieķijā komentē bijušais Latvijas finanšu ministrs Andris Vilks (V).
26.jun 2015
Nepieciešams samazināt pievienotās vērtības nodokli (PVN) pārtikai, uzskata zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).
22.jun 2015
Vācijas finanšu ministrs Volfgangs Šeible pirmdien pirms Briselē gaidāmās eirozonas ārkārtas sanāksmes sniedzis pesimistisku novērtējumu Grieķijas jaunajiem reformu plāniem, norādot, ka tajos novērojami maz jaunumu.
19.jun 2015
Pastāv bažas, ka arī pēc dokumentu iesniegšanas par paveiktajiem uzlabojumiem zivju apstrādes procesā Krievija neatcels zivju konservu importa aizliegumu, šodien intervijā Latvijas Televīzijai atzina zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).
18.jun 2015
Nacionālā trīspusējās sadarbības padome (NTSP) vēl nevienojās par diferencētā neapliekamā minimuma ieviešanu un minimālās mēnešalgas apmēru 2016.gadā.
17.jun 2015
“Globālo investoru skats uz biznesa Eiropas karti beidzas ar Polijas robežu, viņus neinteresē Baltija, pat nerunājot par tik mazu valsti kā – Latvija. Diemžēl šāds ir mans secinājums pēc vairāku šai pavasarī notikušo forumu un konferenču apmeklēšanas, kā arī tiekoties ar pasaulē ietemīgāko investīciju kompāniju pārstāvjiem.
17.jun 2015
Baltijas valstu ekonomikas pašlaik darbojas sava ekonomiskā potenciāla līmenī, atzina Latvijas Fiskālās disciplīnas padomes loceklis Mortens Hansens.
16.jun 2015
Bezdarbs Latvijā turpinās mazināties, taču, lai pietuvotos Igaunijas bezdarba līmenim, Latvijā jāsamazina ēnu ekonomika, šodien videokonferencē sacīja "Nordea" bankas ekonomikas eksperts Latvijā Gints Belēvičs.
15.jun 2015
Eiropas panākumi ekonomiskajā jomā lielā mērā atkarīgi no tā, vai mazie un vidējie uzņēmumi spēs izmantot savu izaugsmes potenciālu, šodien atklājot Eiropas mēroga inovatīvas uzņēmējdarbības konferenci "Finanšu instrumenti izpētei, inovācijai un uzņēmējdarbībai 2015", sacīja Latvijas Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).
13.jun 2015
Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs atzinis, ka Grieķija esot gatava "smagiem kompromisiem", kas paredz jaunu piekāpšanos starptautiskajiem aizdevējiem.
9.jun 2015
Šā gada jūnijā samazinās tarifi rūpnieciskajiem klientiem par 3,7-5,1% atkarībā no patēriņa veida un apjoma, savukārt mājsaimniecībām jūlijā tarifi samazināsies par 8-13%, liecina AS "Latvijas Gāze" informācija.
9.jun 2015
Latvijas ekonomika šī gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo ceturksni, palielinājās par 2% un 28 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu starpā bijusi 12.straujāk augošā ekonomika, liecina "Eurostat" pārskatītie dati par 2015.gada pirmā ceturkšņa rezultātiem.
9.jun 2015
Var konstatēt sakarību, ka ikviena Latvijas valdība mēdz evolucionēt Aigara Kalvīša valdības (2004–2007) virzienā. Valdība pārtrauc saskatīt negatīvās tendences, kuras jau ir skaidri samanāmas, un sāk neprātīgi dalīt solījumus pārliecībā, ka ar katru ceturksni ekonomiskā situācijā uzlabosies.
5.jun 2015
Latvijas Banka saglabājusi nemainīgu šā gada Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) izaugsmes prognozi un lēš, ka tautsaimniecības kāpums šogad būs 2%. Savukārt šā gada inflācijas prognoze samazināta līdz 0,7%.
30.mai 2015
Ja Krievija aizliegs Latvijas zivju produkcijas importu, tas būs smags sitiens nozarei, aģentūrai LETA norādīja Latvijas Zivrūpnieku savienības prezidents Didzis Šmits.
30.mai 2015
Starptautiskā reitingu aģentūra "Standard&Poor's" saglabā Latvijas kredītreitingu ilgtermiņa saistībām vietējā un ārvalstu valūtā "A-" līmenī, saglabājot arī stabilu nākotnes prognozi, aģentūru LETA informē Finanšu ministrija.
29.mai 2015
Šā gada 1.ceturksnī salīdzinājumā ar 2014.gada 1.ceturksni pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) pieaudzis par 2%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie dati.
28.mai 2015
Iespēja, ka Grieķija aiziet no eirozonas, pastāv, taču tas nenozīmēs Eiropas vienotās valūtas galu, ceturtdien atzina Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektore Kristīne Lagarda.
28.mai 2015
27. maijā LTV raidījumā Rīta Panorāma Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs ļoti īsos vārdo ieskicēja Latvijas ekonomikas lielāko problēmu: «Uzņēmumiem jārada labvēlīgāki spēles noteikumi, nevis jācenšas nodokļos paņemt vēl no tā mazumiņa peļņas, kas ir palicis. Tad vai nu uzņēmumiem ir jāpārceļ ražošana ārpus Latvijas, vai arī jābeidz pastāvēt.»
26.mai 2015
Kopumā 2015.gadā Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugums var sasniegt 2,1%, bet inflācija - 0,4%, prognozē Finanšu ministrija (FM).