Latvijas ekonomikas izaugsme - ceturtā straujākā ES

© F64

Latvijas ekonomika šī gada trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar otro ceturksni pieaugusi par 0,5%, kas bijusi ceturtā straujākā izaugsme Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu starpā, par kurām pieejama informācija, liecina jaunākās "Eurostat" aplēses.

Straujākā izaugsme trešajā ceturksnī ceturkšņa salīdzinājumā reģistrēta Slovākijā un Polijā - par 0,9%, Spānijā - par 0,8% un Bulgārijā - par 0,7%.

Arī Lietuvā iekšzemes kopprodukts (IKP) trešajā ceturksnī pieaudzis par 0,5%, bet Igaunijā reģistrēts kritums 0,5% apmērā.

IKP pieaugums ceturkšņa salīdzinājumā reģistrēts visās ES valstīs, par kurām pieejama informācija, izņemot Igaunijā, Grieķijā un Somijā.

ES ekonomika trešajā ceturksnī palielinājusies par 0,4%, bet eirozonas ekonomika - par 0,3%.

Gada griezumā ES ekonomika pieauga par 1,9%, bet eirozonas - par 1,6%.

Tikmēr ASV ekonomika gada griezumā pieaugusi par 2%, bet ceturkšņa salīdzinājumā - par 0,4%.

Latvijas IKP gada griezumā trešajā ceturksnī pieaudzis par 2,5%, kas ir septītais straujākais pieaugums ES.

Straujākā ekonomiskā izaugsme gada salīdzinājumā reģistrēta Čehijā - par 4,3%, Polijā un Rumānijā - par 3,6%, Slovākijā - par 3,5% un Spānijā - par 3,4%.

Igaunijas IKP salīdzinājumā ar pērnā gada trešo ceturksni pieaudzis par 0,5%, bet Lietuvas - par 1,8%.

Kopumā IKP kāpumu trešajā ceturksnī, salīdzinot ar 2014.gada 3.ceturksni, piedzīvojušas visas dalībvalstis, izņemot Grieķiju un Somiju, kur ekonomika sarukusi attiecīgi par 0,4% un 0,7%.

 

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.