Sasniegts augstākais ģimenes materiālā stāvokļa novērtējums kopš krīzes gadiem

© Publicitātes foto

Jaunākā „DNB Latvijas barometra” pētījuma rezultāti liecina, ka vairākumā sabiedrības noskaņojuma indikatoru – gan tagadnes un nākotnes, gan pašreizējās ekonomiskās situācijas, tās izmaiņu un attīstības prognožu – rādītāji kļuvuši nedaudz kritiskāki. Turklāt valdības darba vērtējums pasliktinājies diezgan krasi. Tikmēr ģimenes materiālā stāvokļa un tā prognožu vērtējums ir uzlabojies, sasniedzot augstu vērtējumu.

Pētījuma rezultāti liecina, ka šomēnes iedzīvotāji bijuši nedaudz pesimistiskāki, vērtējot savu kopējo noskaņojumu un tagadnes un nākotnes izredzes, attiecīgajiem indeksiem samazinoties par vienu punktu. Tikmēr straujāku kritumu piedzīvojis Latvijas ekonomiskā stāvokļa izmaiņu un tā attīstības prognožu vērtējums, indeksiem samazinoties par attiecīgi četriem un trīs punktiem. Savukārt valdības darba vērtējums šomēnes piedzīvojis viskrasāko kritumu – tā vērtējuma indekss samazinājies par 9 punktiem.

Tajā pašā laikā ģimenes materiālās situācijas vērtējums šomēnes sasniedzis augstāko vērtējumu pēdējo astoņu gadu laikā – indekss pakāpies no -11 līdz -8. Arī ģimenes materiālā stāvokļa vērtējums piedzīvojis kāpumu – par diviem punktiem. Vienlaikus vērtējums iespējām atrast labu darbu Latvijā šomēnes palicis nemainīgs.

Svarīgākais