Ekonomika

14.sep 2015
Plašsaziņas līdzekļos iepriekš jau vairākārt bija izskanējusi ekspremjera Valda Dombrovska informācija par zemo nodokļu slogu Latvijā.
8.sep 2015
Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdis Dombrovskis (V) atzinīgi vērtē jaunākās "Eurostat" aplēses, kurās secināts, ka Latvijas ekonomika šī gada otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar pirmo ceturksni ir pieaugusi par 1,2%.
28.aug 2015
Vidējās darba samaksas pieaugums turpinās priecēt arī tuvākajos ceturkšņos, turpretī nākamgad darba samaksas kāpums nedaudz palēnināsies, aģentūrai LETA atzina "SEB bankas" ekonomists Dainis Gašpuitis.
28.aug 2015
Problemātisko aktīvu pārvaldītāja "Reverta" šogad sešos mēnešos no problemātiskajiem kredītiem ir atguvusi 20,6 miljonus eiro.
24.aug 2015
Budžeta veidošana patlaban izskatās pēc mēģinājuma uzvilkt koriģējošo veļu un iespraukties uzvalkā, lai gan vajadzētu citus risinājumus - sportot un pareizi ēst vai pirkt jaunu uzvalku - ar šādu salīdzinājumu "Swedbank" galvenais ekonomists Latvijā Mārtiņš Kazāks raksturoja valdības centienus atrast papildu ieņēmumus 2016.gada valsts budžetā.
24.aug 2015
"Swedbank" palielinājusi tautsaimniecības izaugsmes prognozi šim gadam līdz 2,1% aprīlī lēsto 1,9% vietā.
14.aug 2015
Pērn Rīgā bija lielākā strādājošo vidējā mēnešalga pēc nodokļu nomaksas - 633 eiro, kas ir par 73 eiro vairāk nekā vidējais Latvijas rādītājs - 560 eiro, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.
14.aug 2015
Uzņēmuma "Krievijas dzelzceļš" (RŽD) mājaslapā apgalvots, ka kompānija veic pārvadājumus Latvijas virzienā, kā plānots - saskaņā ar kravu nosūtītāju pasūtījumiem.
11.aug 2015
Agrā otrdienas rītā klajā nākusi ziņa, ka Grieķijas valdībai izdevies vienoties ar starptautiskajiem kreditoriem par valsts budžetu turpmākajos gados.
30.jūl 2015
Pagaidām ainu par Latvijas ekonomikas veikumu otrajā ceturksnī veido ļoti ierobežots informācijas daudzums, taču pieejamie dati liecina, ka salīdzinājumā ar pirmo ceturksni situācija kopumā ir uzlabojusies, tomēr starp nozarēm raksturīgs nevienmērīgs sniegums, aģentūrai LETA atzina "SEB bankas" ekonomists Dainis Gašpuitis.
8.jūl 2015
Šogad bezdarbs turpinās samazināties, un tā līmenis pietuvosies 9,8%, prognozē Ekonomikas ministrija (EM).
7.jūl 2015
Kamēr vieni par svētdien notikušo Grieķijas referendumu, kurā Grieķijas iedzīvotāji noraidīja SVF noteikto parādu atdošanas kārtību, ir skeptiski, tikmēr pasaules ietekmīgākie ekonomisti un eksperti teic – šie referenduma rezultāti apstiprina, nevis apgāž Eiropas ideoloģiju un noteikti vērtējami kā pozitīvi.
6.jūl 2015
Tūkstošiem grieķu Atēnās laukumā pie parlamenta ar sajūsmu uzņēma ziņas par referenduma iznākumu, tomēr pamošanās pēc šīm dzīrēm grieķiem būs smaga. Šādu viedokli intervijā "Rietumu radio" pauda Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš ("Vienotība").
6.jūl 2015
Grieķijas referenduma rezultāts ir kā plats solis virzienā par aiziešanu no eirozonas, lai gan ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) uzskata, ka nolemtības sajūtas šajā jautājumā vēl nav, jo jāmēģina panākt kompromisi.
4.jūl 2015
Grieķijas finanšu ministrs Janis Varufakis sestdien publicētā intervijā dienu pirms referenduma par starptautisko kreditoru priekšlikumiem apsūdzējis kreditorus "terorismā".
3.jūl 2015
Latvijā ir tikai daži cilvēki, kurus skāris t.s. Latvijas veiksmes stāsta efekts. Viens no tiem ir bijušais finanšu ministrs Andris Vilks, kurš nule uzmeties par ekspertu Grieķijas valsts parādu krīzes komentēšanā.
2.jūl 2015
Beļģijas hermētiķu, poliuretāna putu un līmju ražotājs "Soudal" pilnībā iegādājies Dobeles būvķīmijas izstrādājumu ražotāju SIA "Tenachem", liecina informācija "Soudal" mājaslapā.
1.jūl 2015
Grieķija ir gatava pieņemt lielāko daļu kreditoru reformu priekšlikumu, taču ar dažiem nosacījumiem, liecina Grieķijas premjera Alekša Cipra otrdienas vakarā nosūtīta vēstule kreditoriem.
1.jūl 2015
Iespēja, ka starptautiskie aizdevēji norakstīs Grieķijas parādus, ir tikai ļoti teorētiska, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja bijušais Eiropas Savienības (ES) komisārs, Valsts prezidenta Andra Bērziņa padomnieks Andris Piebalgs (V).
29.jun 2015
Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers pirmdien nāks klajā ar priekšlikumiem Grieķijas maksātnespējas novēršanai, paziņojis Eiropas Savienības (ES) ekonomikas un monetāro lietu komisārs Pjērs Moskovisī.